UEFA'dan TFF'ye bir ayar daha!

Lille – Trabzonspor Şampiyonlar Ligi karşılaşmasıyla aynı güne Fenerbahçe - Galatasaray derbisi koyan TFF'ye UEFA müdahalesi geliyor...ürkiye Futbol Federasyonunun 7 Aralık'ta oynanacak olan Lille – Trabzonspor Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının olduğu güne

UEFA'dan TFF'ye bir ayar daha!

Lille – Trabzonspor Şampiyonlar Ligi karşılaşmasıyla aynı güne Fenerbahçe - Galatasaray derbisi koyan TFF'ye UEFA müdahalesi geliyor...

ürkiye Futbol Federasyonunun 7 Aralık'ta oynanacak olan Lille – Trabzonspor Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının olduğu güne Galatasaray - Fenerbahçe derbisini koyması Türkiye Futbol Federasyonu'nun başını derde soktu…

2010 yılında gönderdiği üç ayrı mektupla ulusal federasyonları Avrupa kupası maçlarının olduğu güne maç koymamaları konusunda uyaran UEFA’nın bazı ülkeler tarafından buna uyulmamasının ardından o ülke federasyonları için yaptırım uygulama kararı aldığı öğrenildi. UEFA’nın Avrupa kupası maçlarının olduğu güne tv yayınlı maç koyan ülke federasyonlarına yaptırım uygulama kararını alındığını 8 Temmuz 2011 tarihinde ülke federasyonlarına gönderdiği sirküleri ile bildirdiğini ortaya çıkarttı.

Sezon başında uygulamaya koyduğu play off sistemi konusunda UEFA’nın şampiyonlar ligi talimatını atlayarak bir gafa imza atan, daha sonra UEFA’nın uyarısıyla bu yanlışını düzelten Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA’dan 8 Temmuz günü hem başkanlık hem de genel sekreterlik makamına gelen bu sirküler de atlaması dikkat çekti.

Türkiye’nin yaklaşık bir haftadır gündemini meşgul eden TFF’nnin Lille – Trabzonspor karşılaşmasının olduğu güne G.Saray – F.Bahçe derbisini koymasından UEFA’nın bu sabah itibariyle haberdar olduğu öğrenildi. UEFA’nın Türkiye Futbol Federasyonu'ndan öncelikle derbi maçının gününü değiştirmesini isteyeceği bunun mümkün olmaması halinde derbi maçının Şampiyonlar Ligi müsabakasından en az bir saat önce bitmiş olması şartıyla programında değişiklik yapmasını talep edeceği belirtildi.

Bu yıl Avrupa kupalarına katılım ve play off sistemi konusunda Türkiye Futbol Federasyonunun uygulamalarına “ayar” yapmak zorunda kalan UEFA’nın bu kez fikstür konusundaki yanlışlık konusunda “ayar” yapacak olması ilginç bir durum ortaya çıkartmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor