UEFA'dan tarihi karar

UEFA, tarihinde ilk kez bir maçın hakem hatası sebebiyle tekrar oynanmasına karar verdi. İngiltere ile Norveç 19 Yaş Altı Kadın Milli Takımlarının karşı karşıya geldiği 19 Avupa Şampiyonası Elemeleri grup maçında Alman hakem Marija Kurtes'in yanlış kararı

UEFA'dan tarihi karar

UEFA, tarihinde ilk kez bir maçın hakem hatası sebebiyle tekrar oynanmasına karar verdi. İngiltere ile Norveç 19 Yaş Altı Kadın Milli Takımlarının karşı karşıya geldiği 19 Avupa Şampiyonası Elemeleri grup maçında Alman hakem Marija Kurtes'in yanlış kararı maçın tekrarına sebep oldu.

Mücadele Norveç'in 2-1'lik üstünlüğü ile devam ederken İngiltere, duraklama dakikalarında penaltı kazandı. İngiltere Milli Takımında Leah Williamson, penaltı vuruşunda topu ağlara gönderip skoru 2-2'ye getirirken maçın hakemi Marija Kurtes, penaltı vuruşu sırasında ceza alanına oyuncu girmesi sebebiyle penaltıyı tekrar ettirmesi gerekirken Norveç lehine serbest vuruş kararı verdi.

Mücadele Norveç'in 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi ama yapılan itirazlar sonucunda UEFA, konuyu karara bağladı ve maçın hatanın yapıldığı andan itibaren tekrar oynanmasına karar verdi.

Mücadele duraklama dakikalarında İngiltere'nin penaltı vuruşuyla birlikte devam edecek. İki takım da aynı oyuncularla sahada olacak ama İngiltere'de penaltı vuruşunu farklı bir oyuncu kullanabilecek.

Alman hakem Marija Kurtes'in ise maçta görev yapmayacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler