UEFA'dan hakemlere

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, birliğin icra kurulu, İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen toplantıda futbolcuların maç esnasında yaşadığı bilinç kayıpları için hakemlere 3 dakikaya kadar maçları durdurma yetkisi verilmesini kararlaş

UEFA'dan hakemlere

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, birliğin icra kurulu, İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen toplantıda futbolcuların maç esnasında yaşadığı bilinç kayıpları için hakemlere 3 dakikaya kadar maçları durdurma yetkisi verilmesini kararlaştırdı. Futbolcuya oyun alanı içinde müdahale edilmesi ya da acilen hastaneye götürülmesi gereken ciddi durumlarda süre uzayabilecek.

Tüm UEFA organizasyonlarında geçerli olacak yeni uygulama doğrultusunda ayrıca bilinç kaybı ya da bilinç kaybına yol açma riski olan ciddi bir çarpışma yaşandığı zaman, futbolcunun sahaya dönüp dönemeyeceğine de takım doktorları karar verecek.

Böylece FIFA Sağlık Kurulu'nda da kabul edilen ve icra kurulu onayını bekleyen yeni uygulama, ilk kez UEFA tarafından hayata geçirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler