UEFA: Önce FB'nin delilleri gelsin!

UEFA Başkanı Michel Platini, Yunanistan'da F.Bahçe'nin Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'ndeki kaderini belirleyecek önemli açıklamalar yaptı.Platini, F.Bahçe'nin şike yaptığı kesinleşmeden Avrupa kupalarından atılamayacağını söyledi. Fransız futbol adamının

UEFA: Önce FB'nin delilleri gelsin!

UEFA Başkanı Michel Platini, Yunanistan'da F.Bahçe'nin Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'ndeki kaderini belirleyecek önemli açıklamalar yaptı.

Platini, F.Bahçe'nin şike yaptığı kesinleşmeden Avrupa kupalarından atılamayacağını söyledi. Fransız futbol adamının bu ifadeleri, Süper Lig için de emsal teşkil ediyor.UEFA Başkanı, Atina'da Yunanistan Başbakanı Papandreou, Kültür Bakanı Pavlos Geroulanos ve Yunanistan Federasyon Başkanı Sofoklis Pilavios ile görüştü.

UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis de görüşmede yer aldı. Papandreou ile Platini, toplantının ardından bundan sonra 'El ele' çalışacaklarını açıkladı.

ÖNCE DELİLLER GELSİN
Platini Fenerbahçe ile ilgili açıklamayı Atina'dan ayrılırken havalimanında yaptı. Yunan gazeteciler, UEFA Başkanı'na F.Bahçe'nin durumunu sordu. Michel Platini, UEFA'nın 12 Temmuz'da yaptığı açıklamayı hatırlattı ve F.Bahçe'nin kaderini yakından ilgilendiren şu sözleri sarf etti: 'Aldığımız kararlar var ve Avrupa kupalarından ihraç etmeden önce şike yaptıklarından emin olmamız gerekiyor'.

UEFA Başkanı Platini, şikeye bakış açısını da şu şekilde özetledi: 'Oyuna dokunan ruhuma dokunur. Bir maçın sonucunun önceden belirlenmesi ya da futbolun yüzünün değiştirilmesi canımı yakıyor. Şikeye bulaşan bir futbolcu bir daha topa dokunamaz.'

Platini, Yunanistan'da şike ile karar süreci hakkında da 'Sadece polis ve yetkililer delilleri verir. Önce federasyon bilgilendirilir ardından UEFA' yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor