UEFA kulüplere ne kadar para dağıtacak

2104/15 sezonu Şampiyonlar Ligi grup maçlarının başlamasına az bir süre kala UEFA’nın gruplara kalacak takımlar ile yoluna devam edecek takımlara ödeyeceği primler açıklandı.- Buna göre gruplarda yer alan her takım doğrudan 8,6 Milyon Euro almaya hak kaza

UEFA kulüplere ne kadar para dağıtacak

2104/15 sezonu Şampiyonlar Ligi grup maçlarının başlamasına az bir süre kala UEFA’nın gruplara kalacak takımlar ile yoluna devam edecek takımlara ödeyeceği primler açıklandı.

- Buna göre gruplarda yer alan her takım doğrudan 8,6 Milyon Euro almaya hak kazanacak. Galibiyetlere 1 Milyon ve beraberliklere 500 bin Euro prim uygulaması bu sezon da aynen devam edecek. Bu primler gelecek yıl yeniden belirlenecek.

 Gruptan çıkan her takım 3,5, çeyrek finale kalan takım 3,9 yarı finalistler 4,9 Milyon Euro elde ederken finale kalan 2 takımdan şampiyon olan 10,5 Milyon 2. olan takım ise 6,5 Milyon Euro’yu kasasına koyacak. Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan takım bununla birlikte UEFA’dan toplamda 37,4 Milyon Euro prim almaya hak kazanmış olacak.

 UEFA ayrıca yayın gelirlerinden de kulüplere önemli miktarlarda para dağıtacak. Yayın havuzunda toplanan gelirler bir ülkeden katılan takımlara 1 sezon önce ligde aldıkları dereceler de dikkate alınarak dağıtılıyor. 2013/14 sezonunda şampiyon olan Real Madrid, toplam 57 Milyon 414 Bin Euro gelir yayın geliri sağladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor