UEFA Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi kura çekimi ne zaman? İşte fenerbahçe ve Galatasaray'ın muhtemel rakipleri

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag'ı elemesi durumunda son 16 turuna adını yazdıracak ve Fenerbahçe ile rakibini bekleyecek.

UEFA Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi kura çekimi ne zaman? İşte fenerbahçe ve Galatasaray'ın muhtemel rakipleri

UEFA Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'nde heyecan dorukta. Futbol dünyası, 23 Şubat Cuma günü gerçekleştirilecek son 16 turu kura çekimi için nefeslerini tutmuş durumda. Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları, takımlarının kimlerle eşleşeceğini büyük bir merakla bekliyor.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag'ı elemesi durumunda son 16 turuna adını yazdıracak. Sarı-kırmızılı ekip, ilk maçta 3-2 üstünlük sağlamıştı ve rövanş için Çekya'ya konuk olacak. Muhtemel rakipleri arasında Avrupa futbolunun önde gelen takımları bulunuyor; Atalanta, Brighton, Bayer Leverkusen, Liverpool, Rangers, Slavia Prag, Villarreal ve West Ham United gibi devlerle eşleşme ihtimali var.

Fenerbahçe ise Avrupa Konferans Ligi'nde grubunu lider tamamlayarak doğrudan son 16 turuna kalmıştı. Sarı-lacivertlilerin rakibi, bu akşam oynanacak maçlar sonucunda belirlenecek.

Kura çekimleri, UEFA Avrupa Ligi için TSİ 14.00'te, Avrupa Konferans Ligi için ise TSİ 15.00'te yapılacak. Futbolseverler, bu önemli anları EXXEN platformu ve UEFA'nın resmi internet sitesi üzerinden canlı olarak takip edebilecekler.

Son 16 turuna direkt olarak katılma hakkı kazanan takımlar arasında West Ham United, Brighton, Rangers, Atalanta, Liverpool, Villarreal, Slavia Prag ve Bayer Leverkusen gibi güçlü ekipler yer alıyor.

Play-off aşamasında mücadele eden takımların ilk maç sonuçları ise şöyle: Toulouse-Benfica 1-2, Marsilya-Shaktar Donetsk 2-2, Sporting Lizbon-Young Boys 3-1, Roma-Feyenoord 1-1, Rennes-Milan 0-3, Sparta Prag-Galatasaray 2-3, Freiburg-Lens 0-0, Karabağ-Braga 4-2. Bu maçların rövanşlarından sonra son 16 turuna katılacak 8 takım daha belli olacak.

Grubunu lider olarak tamamlayan ve direkt olarak son 16'ya adını yazdıran takımlar şu şekilde;

-West Ham United

-Brighton

-Rangers

-Atalanta

-Liverpool

-Villarreal

-Slavia Prag

-Bayer Leverkusen

SON 16'YA 8 TAKIM DAHA KATILACAK

Son 16 turu play-off aşamasında mücadele eden takımların oynadıkları ilk maçlarda aldıkları sonuçlar yukarıda yer almaktadır. Rövanş mücadeleleri sonucunda 8 takım adını son 16 turuna yazdıracak.

Toulouse-Benfice 1-2

Marsilya-Shaktar Donetsk 2-2

Sporting Lizbon-Young Boys 3-1

Roma-Feyenoord 1-1

Rennes-Milan 0-3

Sparta Prag-Galatasaray 2-3

Freiburg-Lens 0-0

Karabağ-Braga 4-2

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler