TVF Başkanı Başarının sırrını Haber61’e açıkladı

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ Haber61’e açıklamalarda bulundu.

TVF Başkanı Başarının sırrını Haber61’e açıkladı

Haber61 - Spor Servisi - Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye A Milli Voleybol Takımının yarın Belçika ile oynayacağı karşılaşma öncesinde haber61’e önemli açıklamalarda bulunarak, Trabzonluların desteği ile karşılaşmadan galibiyetle ayrılacaklarına inandıklarını söyledi.

Başkan Üstündağ Haber61 mikrofonlarına Voleybolda yakalanan başarının sırrını, altyapıya verilen önem olarak açıkladı.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye Voleybol Federasyonu son iki yılda Dünya ve Avrupa milli, maçlarını Anadolu’da oynamayı hedeflemişti. Bu hedef doğrultusunda bu grupta ilk maçımızı Sivas’ta ikinci maçımızı Malatya’da oyandık. Şimdi Trabzon’dayız. Belçika maçı çok önemli bir puan, iki set aldığımız takdirde finale kalma hakkı elde edeceğiz. Final grubuna gideceğiz. 

TRABZON’DA 5’TE 5 YAPACAĞIZ

Çok iyi bir takımımız var. Namağlubuz. 4’te 4 yaptık, inşallah 5’te 5’i de Trabzon’da gerçekleştireceğiz. Biz voleybolu Anadolu’da yaygınlaştırmak istediğimiz de çok doğru bir iş yaptığımıza inanıyorum. Bunu Sivas ve Malatya’da hayata geçirdik gördük. İnşallah Trabzon’daki sporseverler salonu dolduracaklardır ve sonuç olarak galibiyetle ayrılmayı düşünüyoruz. Final grubunda da bir madalya arzusundayız. 

TRABZON SPORU SEVEN BİR ŞEHİR

İnançlıyız. Takımda bir eksik yok. Takım iki gün önce geldi. Her şey mükemmel. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Bey yakın dostumuz. Voleybola da ayrı bir ilgisi var. Bu müsabakayı Trabzon’da oynamayı istememizin bir nedeni de Trabzon sporu seven bir şehir. Voleybolda, Hentbolda, Basketbolda en üst liglerde temsilcileri vardı. İnşallah yine bu branşlarda en üst liglerde temsilcileri olacağını düşünüyorum.

TRABZON’DA GERİYE KALAN ALTYAPISIYLA İYİ BİR TAKIM

Biz her türlü desteğe açığız. Bize atılacak bir adım biz 3 adım atarak bu spor şehrinde, Trabzon İdmanocağı bu şehirde Avrupa Kupası finali oynadı. Bu çok önemli bir başarıydı. Şimdi neden olmasın? Olmaması için bir neden olmadığını düşünüyorum. Voleybol potansiyelinin bu şehirde var olduğunu, sporun her branşında ciddi destek ve potansiyel olduğunu görüyoruz. Tesis zenginliği, problemi olmadığını görüyoruz.  Artık geriye kalan iyi bir takımın oluşması altyapısıyla birlikte. Biz altyapıdan gelen bir yatırımı öncelikle tercih ediyoruz. Bugün Türk Voleybolu Türkiye’de ve Avrupa’da çok başarılar elde ediyor. 

SIRRI AÇIKLADI

Bugün geçen yılın finalinde 3-2 kaybettiğimiz geçen yılın şampiyonu ABD’yi 3-0 yendik. ABD takımı tam bir takım. Biz Dünya’da ve Avrupa’da kadınlar takımlarında en genç takımız. Erkek takımında da aynı jenerasyon değişikliğine gittik. Çok iyi bir hava yakalamış, voleybolu hatasız oynamaya gayret eden bir takım. Bunun sırrı altyapı yatırımı. Trabzon’da bir takım kurulup zirveye oynayacaksa bunun altyapısı olması lazım. Türkiye’de bütün federasyonlar içinde okulu olan lisesi olan tek federasyonuz. Bizim orada her yerden sporcu var. Her yerden analizleri yapıyoruz. Bu çocukları velilerden alıp okullara okutuyoruz.

6-12 YAŞ FABRİKA VOLEYBOL

6-12 yaş fabrika voleybol diye bir projemiz var. Biz arıyoruz tarıyoruz herkesi voleybolla buluşturuyoruz. 12 yaşına kadar hizmet veriyoruz. 12 yalına geldiğinde o illerde kulüpleşen veya o ilin dışına gitmek isteyen çocuklarımızı kulüplere servis ediyoruz. Ama en ufak bir ücret almıyoruz. Bizim en büyük artılarımızdan bir tanesi kulüplerle federasyonun iyi ilişkiler içinde çalışması.

16 YIL ARADAN SONRA…

Temmuz sonunda Ağustos ilk haftasında kuralarımız çekilecek. Avrupa’da kulüpler bazında kadınlarda birinci sıradayız. Erkekler ligimiz 4. Sırada. Bizim inanılmaz bir takvimimiz var. Bütün şampiyonaların en sıkı takvimi bizde. 16 Yıl aradan sonra 2019 Avrupa şampiyonası Türkiye’de. Bu da Türkiye’nin Voleybolda Avrupa’da ve dünyada çok iyi temsil edilmesinden kaynaklanıyor. Türkiye en iyi organizasyonları yapabilecek kabiliyette. Bu ülkeyi başka ülkelerle karşılaştırmasınlar.

BOŞUNA “BİZE HER YER TRABZON” DEMİYORLAR

Ben Trabzon halkının bizi yalnız bırakmayacağına inanıyorum. A Milli takım seviyesinden en üst düzeyde ilk defa oynanan voleybol müsabakası. Bunu canlı seyretmek, bizlerle beraber olmak, bize güç ve moral vermelerini istiyoruz. Çünkü boşuna “Bize Her Yer Trabzon” demiyorlar. Bizi yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum. İnşallah Trabzonlu spor severlesin desteğiyle salondan galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor