Türkiye'ye Sevindirici Haber

Macaristan'ın Szekesfehervar kentinde bugün yapılan Macaristan-Bosna Hersek maçını izleyen (A) Milli Futbol Takımı Antrenörlerinden Metin Tekin, ''Bosna'nın yenilmesi bizim açımızdan iyi oldu'' dedi.Tekin, karşılaşma sonrası A.A muhabirine yaptığı açıklam

Türkiye'ye Sevindirici Haber


Macaristan'ın Szekesfehervar kentinde bugün yapılan Macaristan-Bosna Hersek maçını izleyen (A) Milli Futbol Takımı Antrenörlerinden Metin Tekin, ''Bosna'nın yenilmesi bizim açımızdan iyi oldu'' dedi.

Tekin, karşılaşma sonrası A.A muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir maç izlediğini belirterek, ''Bizim açımızdan, Bosna'nın Macaristan'da yenilmesi olumlu oldu. Macaristan ise galibiyeti hak eden bir futbol sergiledi'' diye konuştu.

Tekin, çarşamba gecesi Beşiktaş İnönü Stadı'nda karşılaşacakları rakipleri Macaristan'ı 22 Ağustos'ta İtalya karşısında da seyrettiğini, o gün dünya şampiyonu İtalya'yı 3-1 yenen Macarların gençlerden oluşan ve çok koşan bir takım kurduğunu söyledi.

Macaristan-Bosna maçının skorunun aldatıcı olduğunu, karşılaşmada her iki takımın da çok gol net pozisyonları bulduğunu ifade eden Tekin, Macar kalecisinin en az 4 yüzde yüzlük gol kurtardığını, bunun yanında kendilerine karşı Bosna'da buldukları tüm pozisyonları gole çeviren Bosna takımının Macaristan'da en az 6-7 pozisyonu cömertçe harcadığını belirtti.

İstanbul'da Macaristan'a karşı galip geleceklerine inandığını vurgulayan Tekin, ''Bosna, aldığı bu yenilgiyle devreden çıktı. Macaristan'ın grafiği her geçen gün yükseliyor. Biz, bu maçı da kazanarak hedefimize emin adımlarla gideceğiz'' dedi.

Macaristan: 1 - Bosna Hersek: 0

13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Macaristan ile Bosna Hersek arasında oynanan maç, ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşlamanın ilk ciddi pozisyonunu Bosna Hersek 11. dakikada yakaladı. Hızlı çıkan Bosna Hersek'te Muslimoviç'in soldan ortaladığı topla buluşan İbiseviç'in kafa vuruşunda, kaleci Fülöp harika bir kurtarışla meşin yuvarlağı kornere attı.

26. dakikada Hajnal'ın ceza sahasına yaptığı ortada Juhasz kafayı vurdu, ancak meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

38. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Feczesin, Bosna Hersekli futbolcular tarafından düşürülünce İtalyan hakem penaltı noktasını gösterdi. Gera, aynı dakikada kullandığı penaltı atışını gole çevirdi ve takımını öne geçirdi: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı Macaristan'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

62. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Dzsudz'un, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta defans meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

73. dakikada Gera'nın sert şutunda, kaleciyi geçen top yan direkten geri döndü.

74. dakikada Bosna Hersekli taraftarlar sahaya birçok yanan meşale atınca, saha bir anda sise büründü. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen meşalelerin ardından İtalyan hakem maçı yaklaşık 3 dakika sonra yeniden başlattı.

87. dakikada Bosna Hersek beraberliğe çok yaklaştı. Müslimoviç'in 2 Macar futbolcuyu çalımladıktan sonra yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Karşılaşma, Macaristan'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.


HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler