Türkiye'nin Voleybol Sahnesindeki Avrupa Macerası Son Buldu

Türkiye, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalde İtalyan takımlarına yenilerek finale yükselemedi. Son 4 yılda ilk kez final göremeyen Türk voleybolu, son 13 sezonda ikinci kez bu hüsranı yaşadı.

Türkiye'nin Voleybol Sahnesindeki Avrupa Macerası Son Buldu

Türkiye'nin voleybol arenasında bu sezon gözleri üzerine çeken temsilcileri, Avrupa'nın en prestijli kulüp düzeyindeki turnuvası olan CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde yarı final aşamasına kadar mücadele etti. Ancak, son iki sezonun zafer sahibi VakıfBank'ın çeyrek finalde elenmesinin ardından, yarı finale kalan diğer temsilcilerimiz Fenerbahçe Opet ve Eczacıbaşı Dynavit de İtalyan rakiplerine mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Fenerbahçe Opet, güçlü İtalyan ekibi Allianz Vero Volley'e, Eczacıbaşı Dynavit ise A. Carraro Imoco'ya karşı aldığı yenilgilerle, Türk voleybolu son dört yılda ilk kez CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselme başarısını gösteremedi. 2018-2019 sezonundan bu yana ilk defa final göremeyen Türk takımları, böylece son 13 sezonda ikinci kez finale çıkamama hüznünü yaşadı.

Eczacıbaşı Dynavit'in A. Carraro Imoco ile oynadığı yarı final rövanş maçı, büyük bir heyecana sahne oldu. İlk maçta 2-0 önde olmasına rağmen 3-2 mağlup olan turuncu-beyazlılar, İstanbul'daki Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda rakibini ağırladı. Ancak ev sahibi ekip, İtalyan temsilcisine 3-1 yenilerek turnuvadaki yolculuğunu sonlandırdı.

Maçı, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da izledi. Üstündağ, Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile birlikte protokol tribününden takımlarını destekledi.

İtalyan ekiplerinin bu yılki başarısı, geçen yıl İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen ve iki Türk takımının karşı karşıya geldiği Süper Final'in rövanşı niteliğinde oldu. Bu kez Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek Süper Final'de, A. Carraro Imoco ile Allianz Vero Volley karşı karşıya gelecek.

Dikkat çeken bir başka isim ise hem A. Carraro Imoco'yu hem de Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı çalıştıran Daniele Santarelli oldu. İtalyan başantrenör, son 266 gündür hiç maç kaybetmedi. "Filenin Sultanları" ile 22, A. Carraro Imoco ile ise 41 maç üst üste kazanarak, toplamda 63 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi. Santarelli'nin bu başarısı, voleybol dünyasında geniş yankı buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor