Türkiye'nin rakibi eski TS'li hoca

Milli Takımımız, Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Kupası'na yükselme mücadelesinin doruk noktasına ulaşacağı 2009 yılındaki ilk sınavını, özel maçta İzmir'de Fildişi Sahili'ne karşı verecek. 11 Şubat'ta İzmir Atatürk Stadyumu'nda yapılacak ve iki takımı

Türkiye'nin rakibi eski TS'li hoca

Milli Takımımız, Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Kupası'na yükselme mücadelesinin doruk noktasına ulaşacağı 2009 yılındaki ilk sınavını, özel maçta İzmir'de Fildişi Sahili'ne karşı verecek.

11 Şubat'ta İzmir Atatürk Stadyumu'nda yapılacak ve iki takımı ilk kez karşı karşıya getirecek mücadele, saat 20.30'da başlayacak. Karşılaşmayı, Romanya Futbol Federasyonu'ndan Sorin Corpodean yönetecek. Corpodean'ın yardımcılıklarını aynı federasyondan Miclos Nagy ve Octavian Sovre yapacak. Maçın dördüncü hakemi Yunus Yıldırım.

Fildişi Sahili'ni bize oldukça tanıdık bir isim, üç sezon önce Trabzonspor'da görev yapan Vahid Halilhodzic çalıştırıyor. Futbol hayatı süresince FK Velez Mostar, Nantes ve Paris St. Germain formaları giyen 1952 doğumlu Boşnak teknik adam, teknik direktörlüğe kariyerine futbola adım attığı Mostar kulübünde 1990 yılında başladı. Daha sonra AS Beauvais, Raja Casablanca, Lille, Rennes ve Paris St. Germain'i çalıştıran Halilodzic, Trabzonspor'daki sezonunun ardından Al Ittihad'ı çalıştırdı. 11 Mayıs 2008'den beri de Fildişi Sahili'nin başında. Sert mizacı ve pek gülmeyen yüzüyle medyada çok yer almayı sevmeyen Halilhodzic, futbolculuk kariyerinde 15 kez Yugoslavya forması giydi ve 8 gole imza attı. Futbolculuk döneminde, 1981'de Mostar'la Yugoslavya Kupası'nı, 1983'te Nantes ile Fransa Şampiyonluğu'nu kazandı. Nantes'ta oynuyorken 1983 ve 1985 yıllarında Fransa'da gol kralı oldu. Teknik direktörlük dönemindeki ilk başarısına Raja Casablanca'yı Afrika Şampiyon Kulüpler Kupası'nda şampiyon yaparak ulaştı. Halilhodzic, ekibini 1997 ve 1998 yıllarında da Fas Ligi Şampiyonluğu'na taşıdı. Son olarak da Paris Saint-Germain'le birlikte 2004 yılında Fransa Kupası'nı kazandı.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor