Türkiye'nin kaderi Trabzonspor'a bağlı

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçları öncesinde ülke puanı sıralamasında 12. basamakta yer alan Türkiye, Avrupa'da alınan yenilgileri rağmen yerini korudu. Ülkemizi Avrupa Ligi'nde temsil eden iki takımdan biri olan Trabzonspor'un sahasında Napoli'ye 4-0 ye

Türkiye'nin kaderi Trabzonspor'a bağlı
UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçları öncesinde ülke puanı sıralamasında 12. basamakta yer alan Türkiye, Avrupa'da alınan yenilgileri rağmen yerini korudu.
 
Ülkemizi Avrupa Ligi'nde temsil eden iki takımdan biri olan Trabzonspor'un sahasında Napoli'ye 4-0 yenilmesi ve Beşiktaş'ın da deplasmanda Liverpool'a 1-0 kaybetmesi sonucu geceyi puansız kapatan Türkiye, Ukrayna'dan gelen haberle bir nebze olsun sevindi.
 
12. sıra için çekiştiğimiz Yunanistan'ın Avrupa kupalarındaki tek temsilcisi Olympiakos'un Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında deplasmanda Dnipro'ya 2-0 yenilmesiyle komşuyla aramızdaki puan farkı değişmedi.
 
Dün oynanan maçlar neticesinde Türkiye 32.200 puanla 12. sıradaki yerini korurken, Yunanistan ise 31.700 puanla 13. sırada yer aldı.
 
Ülke sıralamasındaki yakın takip açısından bakıldığında, rövanş maçlarından alınacak sonuçlar her iki ülkenin de kaderini belirleyecek.
 
Kulüp takımlarının son 5 senedeki performanslarına göre oluşturulan klasmanda ilk 12'de yer alan ülkelerin şampiyonları Devler Ligi'ne ön eleme oynamadan katılıyor.
 
Yunanistan'ı bu sene yeniden geçemezsek, 2015-16 sezonunda ligde mutlu sona ulaşan takımımız, bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan değil, ön eleme oynayarak katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler