Türkiye'nin hedefi Avrupa şampiyonluğu

Türkiye A Milli Basketbol Takım Başantrenörü Ergin Ataman, "Daha önce Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz iki turnuvada bir Avrupa ikinciliğimiz bir de dünya ikinciliğimiz var. Artık şimdiki hedefin 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonluğu olması gerekiyor" dedi. Tü

Türkiye'nin hedefi Avrupa şampiyonluğu

Türkiye A Milli Basketbol Takım Başantrenörü Ergin Ataman, "Daha önce Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz iki turnuvada bir Avrupa ikinciliğimiz bir de dünya ikinciliğimiz var. Artık şimdiki hedefin 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonluğu olması gerekiyor" dedi.

Türkiye A Milli Basketbol Takımı ve Galatasaray Odeabank'ın Başantrenörü Ergin Ataman, 2017 yılında Türkiye'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası hakkında Türkiye Basketbol Federasyonu resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

"FIBA'nın bence bu tip turnuvaları en iyi düzenleyen ve en fazla değer veren ülkeye vererek çok pozitif bir iş yaptığını düşünüyorum" diyen Ergin Ataman, "Şimdi tabii ki burada turnuvaları almak kadar o turnuvalarda, özellikle de ev sahibi olunan turnuvalarda Türkiye'nin şampiyonluğu hedeflemesi gerekir. Daha önce Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz iki turnuvada bir Avrupa ikinciliğimiz bir de dünya ikinciliğimiz var. Artık şimdiki hedefin 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonluğu olması gerekiyor. Bunun için sadece Federasyonun değil, tüm kulüplerin destek olması lazım. Ve yine bana göre özellikle 2017'ye kadar, bu şampiyonada kadroda yer alma şansı yüksek olan Türk oyuncuların, daha iyi bir ifadeyle "Altın jenerasyon" diye nitelendirdiğimiz Türk oyuncuların takımlarında üst düzey maçlarda görev alıp, şampiyona için yeterli tecrübeyi kazanması gerekir."

Türkiye'nin hedefi Avrupa şampiyonluğu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler