Türkiye'de şok şike gelişmesi!

Halide Edip Adıvarspor Kulübü Başkanı Sedat Cengiz, yaptığı açıklamada, oyuncuları Emin Çelik'in, takım arkadaşlarına para önerip şike teklif ettiği bilgisinin kendilerine ulaştığını ve kendilerinin de konuyu hemen TFF'ye aktardıklarını söyledi. Oyuncular

Türkiye'de şok şike gelişmesi!
Halide Edip Adıvarspor Kulübü Başkanı Sedat Cengiz, yaptığı açıklamada, oyuncuları Emin Çelik'in, takım arkadaşlarına para önerip şike teklif ettiği bilgisinin kendilerine ulaştığını ve kendilerinin de konuyu hemen TFF'ye aktardıklarını söyledi.
 
Oyuncuları Emin Çelik'e şike teklifini kimin getirdiğini bilmediklerini anlatan Cengiz, "Kendisi dışarıdan gelen bu teklifi kabul etmiş ve bazı oyuncularımıza da aynı şekilde şike önerisinde bulunmuş. Bu oyuncuları teklifi kabul etmeyince de olay ortaya çıktı. Sonra Emin Çelik ile diğer oyuncuları yüzleştirdik ve kendisi de itiraf etti" ifadelerini kullandı.
 
Ligin 30. haftasında Çine Madranspor ile deplasmanda oynadıkları ve 2-1 kaybettikleri müsabaka öncesinde bu teklifin yapıldığını söyleyen Cengiz, şunları kaydetti:
 
"Bu maç öncesi Emin Çelik, takım arkadaşlarına şike amaçlı para teklifinde bulunmuş. Oyuncularımız teklifi kabul etmeseler de korkudan bize iletmemişler. Sonra konu bize intikal etti ve biz de TFF'ye taşıdık. TFF Hukuk Kurulu'na şikayet başvurumuzu yaptık. Eğer federasyon bu arkadaşı savcılığa vermezse, kendim gidip şikayette bulunacağım."
 
"50 bin lira almış"
 
Sedat Cengiz, Emin Çelik'in yaptıkları görüşmede olayı itiraf ettiğini ve 50 bin lira aldığını söylediğini aktardı.
 
Oyuncunun, kendisine verilen 50 bin liranın bir kısmını takımdan bazı arkadaşlarına önerdiğini, paranın önemli bölümünü ise kendisine ayırdığını söylediğini paylaşan Cengiz, "Bize, 30 bin lira borcu olduğunu ve bu nedenle böyle bir yola tenezzül ettiğini söyledi. Tabi para teklif ettiği oyuncularımızdan ret yanıtı alınca, konu da açığa çıkmış oldu. Son 5 yıldır bizim kadromuzdaydı. Oldukça üzüntülüyüz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler