Türkiye'de de oynamıştı! Brezilyalı futbolcu Robinho'ya 9 yıl hapis cezası

Brezilyalı futbolcu Robinho'nun, 2013'te İtalya'da işlediği cinsel saldırı suçu nedeniyle aldığı 9 yıl hapis cezası, Brezilya Yüksek Adalet Mahkemesi tarafından onaylandı. Robinho suçlamaları reddediyor.

Türkiye'de de oynamıştı! Brezilyalı futbolcu Robinho'ya 9 yıl hapis cezası

Brezilyalı eski futbol yıldızı Robinho'nun, 2013 yılında İtalya'nın Milano kentinde gerçekleşen bir cinsel saldırı olayı nedeniyle İtalya'da aldığı 9 yıl hapis cezası, Brezilya Yüksek Adalet Mahkemesi tarafından onaylandı. Adalet Mahkemesi, Robinho'nun cezasını kendi ülkesi Brezilya'da çekmesine karar verdi. Olay, Robinho'nun AC Milan takımında oynadığı sırada Milano'daki bir gece kulübünde meydana gelmişti. Robinho ve beş kişilik grubun, Robinho'nun 23. doğum gününü kutladığı sırada bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddia ediliyor.

Robinho, suçlamaları reddederek, yaşananların rızaya dayalı olduğunu savunmaya devam etmektedir. Yıldız futbolcu, geçtiğimiz yıl Brezilya makamlarına pasaportunu teslim etti. Kariyeri boyunca Real Madrid, Manchester City ve Milan gibi büyük kulüplerde forma giyen Robinho, Türkiye'de Sivasspor ve Medipol Başakşehir takımlarında da oynamıştı. Başakşehir'deki görevinden ayrıldıktan sonra ülkesine dönerek Santos takımı ile anlaşmış, ancak tecavüz davası sebebiyle sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmiştir.

Brezilya Yüksek Adalet Mahkemesinin 9'a karşı 2 oyla aldığı bu karar, Robinho'nun kariyerindeki en büyük skandallardan biri olarak kayıtlara geçmiştir. Robinho, davacı kadının sarhoş olduğu yönündeki iddiaları reddederek, davayı temyize taşımıştı. Ancak Brezilya'da alınan bu son karar, futbolcunun uzun yıllardır devam eden hukuki mücadelesinin bir sonraki aşamasını belirlemiş oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor