Türkiye tur atladı

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda İspanya'nın Almanya'yı 77-76 yenmesinin ardından Türkiye'nin, B Grubu'ndan 4. sırada bir üst tura çıkması kesinleşti.   Almanya-İspanya maçının son anları nefes kesti. İspanya 77-74 öndeyken Almanya, Dennis Schröder b

Türkiye tur atladı
2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda İspanya'nın Almanya'yı 77-76 yenmesinin ardından Türkiye'nin, B Grubu'ndan 4. sırada bir üst tura çıkması kesinleşti.
 
Almanya-İspanya maçının son anları nefes kesti. İspanya 77-74 öndeyken Almanya, Dennis Schröder bitime 3 saniye kala 3 serbest atış kazandı. Schröder'in son atışı kaçırmasıyla İspanya maçı 77-76 kazandı ve grubu üçüncü sırada tamamlamayı garantiledi.
Karşılaşmayı Almanya kazanmayı başarsa, bizim gruptan İzlanda maçını kazanmamız gerekecekti. Kazandığımız taktirde de grubu ikinci bitirip, Fransa-İsrail maçının galibiyle değil, Polonya ile karşılaşacaktık.
 
İspanya'nın kazanması ile Türkiye, grubu 4. sırada tamamlamayı garantileyerek üst tura çıktı. Beş puanda kalan Almanya ile bir maç eksiğiyle 4 puanı bulunan İzlanda turnuvaya veda etti.
 
Almanya: 76 - İspanya: 77
 
Salon: Mercedes-Benz Arena
 
Hakemler: Streten Radovic (Hırvatistan),  Borys Ryzhyk (Ukrayna), Milos Koljensic  (Karadağ)
 
Almanya: Schröder 26, Tadda, Zipser 7, Pleiss 10, Nowitzki 10, Lo 14, Giffey 2, King, Schaffartzik, Benzing 3, Voigtmann 4, Gavel
 
İspanya: Llull 14, Mirotic 12, Ribas 8, San Emeterio, Gasol 16, Rodriguez 19, Hernangomez 2, Reyes 1, Fernandez 5
 
1. Periyot:  20-18
 
Devre:  38-41
 
3. Periyot:  48-60
 
 
 
2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası B Grubu beşinci ve son maçında ev sahiplerinden Almanya, karşılaşmayı uzatmaya götürmek için yakaladığı fırsatı Schröder ile değerlendiremedi ve İspanya'ya 77-76 yenildi.
 
İspanya'nın Ribas, Almanya'nın da Nowitzki-Pleiss ikilisiyle karşılıklı bulduğu basketlerle başlanan karşılaşmanın ilk 3 dakikası 5-5 geçildi. İki takımın da hücumda etkili olduğu kalan sürede Benzig'in 3 sayılık basketiyle Almanya ilk periyodu 20-18 önde tamamlandı. 
 
İspanya'nın 10-4'lük seriyle başladığı ve 28-24 öne geçtiği ikinci periyotta Almanya da buna Pleiss-Nowitzki-Schröder üçlüsüyle karşılık verdi ve farkı yeniden bir sayıya (35-34) düşürdü. İspanya'nın Mirotic ve Rodriguez ile sayılar bulduğu periyodun son bölümünde Almanya, Zipser ile karşılık vererek soyunma odasına 41-38 geride girdi.
 
İkinci devreye iki takım da tutuk başladı ve 23. dakikaya 45-42 İspanya önde girdi. Bu periyotta rakibinin sadece 10 sayı üretmesine izin veren İspanya, daha sonra ritmini de bularak 13-4'lük seriyle final periyoda 60-48 üstün gitti.
 
Son periyotta Almanya iyi bir mücadele sergileyerek aradaki farkı maçın bitimine 22 saniye kala bir sayıya (73-72) indirdi. İspanya iki kez Llull'un serbest atışlarıyla skoru 77-74 yaptı. Karşılaşmanın bitimine 3,8 saniye kala Almanya, maçı uzatmaya götürme fırsatı yakaladı. Schröder, kendisine yapılan faul sonrası 3 serbest atış hakkı kazandı. Genç oyuncu, bu atışlardan ikisini sayıya çevirirken, Gasol savunma ribaundunu alarak rakibine ikinci bir şans vermedi ve İspanya karşılaşmayı 77-76 kazandı.
 
İspanya'da 19 sayı atan Rodriguez ile 16 sayıyla oynayan Gasol galibiyette önemli rol oynadı. Almanya'da ise Schröder'in 26 sayılık performansı galip gelmeye yetmedi.
 
Ev sahiplerinden Almanya, böylelikle 1 galibiyet ve 4 mağlubiyet alarak gruptan çıkma şansını yitirdi. İspanya ise 3 galibiyet ve 2 yenilgiyle gruptan 3. sırada çıkmayı başardı. 
 
İspanya'nın Almanya'yı yenmesinin ardından Türkiye'nin, B Grubu'ndan 4. sırada bir üst tura çıkması kesinleşti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor