Türkiye Letonya ile berabere kaldı

2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye Letonya ile karşılaştı.

Türkiye Letonya ile berabere kaldı

A Milli Takım 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nin 3. maçına çıkacak Türkiye Letonya'yı ağırladı. Karşılaşma 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

Milli takım son 4 karşılaşmada berabere kaldığı Letonya ile yine berabere kalarak karşılaşmadan 1 puanla ayrıldı. Türkiye puanını 7'ye çıkardı.

Türkiye'nin gollerini 2. dakikada Kenan, 33. dakikada  Hakan çalhanoğlu ve 50. dakikada Burak Yılmaz kaydederken, Letonya'nın gollerini 35. dakikada Savalnieks, 57. dakikada Uldrikis ve 79. dakikada Davis Ikaunieks kaydetti. 

Türkiye Letonya ile berabere kaldı

A MİLLİ TAKIM’IN LETONYA’YA KARŞI GALİBİYETİ YOK!

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 3. maçında Letonya ile 3-3 berabere kalan A Milli Takım, rakibi karşısında resmi maçlarda galibiyet alamadı.

Dünya Kupası Elemeleri’ne Hollanda ve Norveç galibiyetleriyle başlayan A Milli Takım, Letonya karşısında 3-1 öne geçtiği mücadeleden 3-3’lük beraberlikle ayrıldı ve rakibi karşısında yine kazanamadı. Bugüne kadar Letonya’yla 5 resmi maçta karşı karşıya gelen milli takım, bu mücadelelerden 1 yenilgi ve 4 beraberlikle ayrıldı. 2 takım 2 kez de hazırlık maçlarında karşılaştı. 1924’te oynanan hazırlık maçında A Milli Takım 3-1 kazanırken, 2013’te oynanan hazırlık maçı ise 3-3 beraberlikle sonuçlandı. Milliler, Letonya’ya karşı resmi maçlarda ise hiç galibiyet alamadı. 2003 yılında Şenol Güneş yönetiminde Avrupa Şampiyonası’na katılmak için Play-Off mücadelesinde Letonya ile eşleşen Ay-Yıldızlılar, deplasmanda oynanan maçı 1-0 kaybederken, iç sahadaki karşılaşmada ise 2-0 öne geçmesine karşın 2-2’lik beraberlikle sahadan ayrılarak Avrupa Şampiyonası’na katılamamıştı. Ay-yıldızlı ekip, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde de Letonya ile eşleşmişti. Grupta oynanan 2 maç da 1-1’lik beraberlikle sonuçlanmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA MAÇI STATTA İZLEDİ

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan statta izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşılaşmayı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Vakfı ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve TFF Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte takip etti.

Türkiye Letonya ile berabere kaldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
39 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor