"Türkiye- İsrail" futbola mı sıçradı!

UEFA Avrupa Ligi'nde önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv maçı öncesi incelemelerde bulunmak üzere İstanbul’a gelen İsrail takımının sportif direktörü Avner Tweito'nun Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık iki saat sorgulandığı bildirildi.Eurone

"Türkiye- İsrail" futbola mı sıçradı!

UEFA Avrupa Ligi'nde önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv maçı öncesi incelemelerde bulunmak üzere İstanbul’a gelen İsrail takımının sportif direktörü Avner Tweito'nun Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık iki saat sorgulandığı bildirildi.

Euronews'tan Bora Bayraktar'ın haberine göre, 15 Eylül'de yapılacak karşılaşma öncesi nabız tutmak için Türkiye'ye gelen Tweito'ya İstanbul’da ne yapacağı ile ilgili sorular soruldu.

Beşiktaş kulubü temsilcilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişiyle görüştüğü belirtilen Tweito'nun İstanbul’da sadece bir gece kaldıktan sonra ülkesine döndüğü belirtildi.

Tweito’nun incelemelerinden elde ettiği izlenimlerin, Maccabi Tel Aviv’in maçla ilgili kararında etkili olacağı ifade edildi.

Haberde, Maccabi Tel Aviv kulübünün üst düzey yöneticisi Ofer Ronen'in, İsrail kulübünün maç gününü beklediğini, bir olay çıkmasını tahmin etmediklerini, tansiyonunun yükselmemesi için düşük profilde kalmak istediklerini belirttiği bildirildi.

"UEFA TALİMATINA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ"

Habere göre, Maccabi Tel Aviv kulübü yöneticisi Ronen, maçla ilgili olarak UEFA’nın vereceği talimat doğrultusunda hareket edeceklerini söyledi.

BM'nin Mavi Marmara raporu nedeniyle Türkiye-İsrail ilişkilerinde tarihi bir kriz yaşanırken, iki ülke arasındaki gerginlik "havaalanı restleşmesi" ile daha da artmıştı.

Tel Aviv Havalimanı'nda Türk yolcular için güvenlik önlemlerinin artırılmasının ardından İstanbul'da da dünden itibaren karşılıklılık ilkesi uyarınca İsrailli yolculara karşı alınan tedbirler yoğunlaştırılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler