Türkiye Danimarka'yı mağlup etti

U18 Milli Takımımız, bugün özel maçta karşılaştığı Danimarka'yı 2-1 yendi. Nazilli İlçe Stadı'nda oynanan ve Bahattin Şimşek'in yönettiği maçta gollerimizi 10.dakikada Batuhan Altıntaş ve 72.dakikada Melih Okutan kaydetti. Danimarka'nın tek golü ise 58.da

Türkiye Danimarka'yı mağlup etti

U18 Milli Takımımız, bugün özel maçta karşılaştığı Danimarka'yı 2-1 yendi. Nazilli İlçe Stadı'nda oynanan ve Bahattin Şimşek'in yönettiği maçta gollerimizi 10.dakikada Batuhan Altıntaş ve 72.dakikada Melih Okutan kaydetti. Danimarka'nın tek golü ise 58.dakikada Casper Olesen'den geldi.

Millilerimiz, Danimarka ile 21 Şubat Cuma günü bir özel maç daha yapacak. Denizli Atatürk Stadı'nda oynanacak bu karşılaşma da 13.30'da başlayacak.

Türkiye: 1-Anıl Demir, 2-Anıl Çapkın, 6-Furkan Emre Ünver, 8-Mert Öztürk (Dk.70 13-Emirhan Aydoğan), 9-Melih Okutan (Dk.90 16-Tayfun Aydoğan), 10-İbrahim Serdar Aydın (Dk.46 14-Birhan Vatansever), 11-Altuğ Taş (Dk.59 7-Sabit Hakan Yılmaz), 15-Orkan Çınar, 17-Egemen Zengin, 18-Samet Acar (Dk.59 3-Mehmet Zeki Çelik), 19-Batuhan Altıntaş.

Maçına ardından açıklamalarda bulunan Türkiye U18 Milli Takım Teknik Direktörü Mehmet Hacıoğlu, U18 yaş grubunun önümüzdeki yıl U19 Avrupa Şampiyonası ve Elit Tur oynayacağını hatırlatarak, "Bütün hazırlıklarımız önümüzdeki yıla yarışmacı gençler ortaya çıkarmak yolunda.

Hazırlık maçlarımızı bu kapsamda oynuyoruz. Danimarka, Avrupa’nın zorluk derecesi yukarıda olan bir takımı. Dolayısıyla biz çocuklarımızın buradaki durumunu görmeyi hedefledik ve amacımıza da ulaştığımızı düşünüyorum. Çünkü özellikle fiziki yapı olarak bizden daha üstün bir takıma karşı hem kazanabildiğimiz için, hem zaman zaman iyi işler yapabildiğimiz için son derece mutluyuz. Tabi ki tamamen olmasa da dönem dönem istediklerimizi sahaya yansıttılar. Ama bu tip ivmeler olacaktır. Bu çocuklar hala gelişim aşamasında. Dolayısıyla inişler çıkışlar olacaktır ama genel olarak istediğimizi yaptılar diyebiliriz" dedi.

"TÜRK FUTBOLUNU YENİDEN YÜKSELİŞE ÇIKARMAK İSTİYORUZ"

A Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim’in göreve gelmesiyle Türkiye’nin her tarafına yayılıp, oralarda maç yapılmasını istediğini ifade eden Hacıoğlu, "Biz de bu çerçevede organizasyonlarımızı Türkiye’nin değişik bölgelerinde yapıyoruz. Mesela bundan sonra oynanacak U15, U17, U18 ve U19 Maçları Türkiye’nin değişik yerlerinde Adana’dan Mersin’e, Trabzon’a kadar pek farklı yerlerde oynanacak. Amacımız son yıllarda düşüş haline gelen Türk Futbolunu yeniden yukarı taşımak adına çalışmadır. Bizim hedeflediğimiz bu organizasyonun, amacına ulaşacağına da inanıyoruz. O yüzden maçlarımızı değişik yerlerde oynuyoruz" diye konuştu.

"AMACIMIZ MAÇ KAZANMAK DEĞİL, FUTBOLCU KAZMAK"

Hacıoğlu, futbolcuların birçok kulübün yanı sıra milli takımlarda görev aldığını vurgulayarak, "Dolayısıyla her yaş grubunun izlenmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bence bu sayı daha da artmalı ki herkes oyuncular hakkında fikir sahibi olsun. Şimdi bizim amacımız milli takımlarda maç kazanmak değil. Biz belli doğruları olan, belli planlar çerçevesinde futbol prensiplerini uygulatmaya çalışan bir birimiz. Milli takımlar öncelikle oyuncularımızı bu şekilde yetiştirmeye çalışıyor.

Tabi bunun asıl kaynağı futbol kulüpleri. Futbol kulüpleri bu eğitimi doğru verirlerse bizler burada onların kattıklarının üzerine tecrübelerimizi katarak, onları doğru bir biçimde hedefe taşıyabiliriz. Dolayısıyla ikinci maç için Danimarka takımına şöyle oynamalıyız, böyle önlem alacağız diye bir şey söz konusu olamaz. Nasıl daha iyi oynarız, topa daha çok nasıl sahip oluruz, nasıl kendi oyunumuzu uygularız, nasıl ofansif ve defansif daha doğru işler yapabiliriz biz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor