Türkiye, Avrupa şampiyonu oldu!

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, basına yaptığı açıklamada, Türk sporcuların Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası büyük başarılar elde ettiğini söyledi.Yunanistan'dan gelen müjdeli haberlerle büyük sevinç yaşadıklarını anlatan Gülkız

Türkiye, Avrupa şampiyonu oldu!

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, basına yaptığı açıklamada, Türk sporcuların Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası büyük başarılar elde ettiğini söyledi.

Yunanistan'dan gelen müjdeli haberlerle büyük sevinç yaşadıklarını anlatan Gülkız Tulay, şöyle konuştu:

"Türk sporcularımız 19 ülke arasından 21 madalya ile birinci oldu. Geride bıraktığımız ülkeler çok önemlidir. Turnuvaya 163 sporcu ile katılan Rusya ikinci, Azerbaycan üçüncü oldu. Biz de 65 sporcumuzla ipi göğüsledik. Rusya satrançta çok önemli bir ülke. Rusya'yı geçerek elde edilmiş birincilik, bizim için son derece önemlidir. TSF'nin geldiği noktayı Rusya'yı geçmiş olmakla ölçecek olursak, gerçekten çok iyi bir konumdayız. Güzel bir haber. Bu yıl Spor Genel Müdürlüğü'ne 35 madalya hedefi vermiştik. Henüz ilk turnuvada 21 madalya aldık. Demek ki çok iyi yoldayız."

"Türkiye'ye Avrupa şampiyonluğu yaşatmanın gururu var"

Türkiye'nin uluslararası arenada düzenlenen turnuvalarda en iyi yerlerde olması için mücadele ettiklerini anlatan Tulay, "Ülke olarak birçok branşta maalesef istediğimiz neticeyi alamıyoruz. Ama bugün TSF olarak Avrupa birinciliğini yaşatmış olmaktan dolayı çok gururluyuz. Son derece önemli, ülke adına sevinçliyiz. Gelinen bu noktada büyük katkısı olan Spor Genel Müdürlüğü ve ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası'na çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor