Türkiye :77-Fransa :65

Maça istekli başlayan Türkiye, özellikle pota altında Fatih'in savunmasıyla rakibine hücumda zor anlar yaşattı. Kerem Gönlüm ile skorer bir oyun sergileyen millilere, Fransa çabuk yanıt verince 4. dakika 8-8 beraberlikle geçildi. Fransa, kaptanıyla üstüst

Türkiye :77-Fransa :65

Maça istekli başlayan Türkiye, özellikle pota altında Fatih'in savunmasıyla rakibine hücumda zor anlar yaşattı. Kerem Gönlüm ile skorer bir oyun sergileyen millilere, Fransa çabuk yanıt verince 4. dakika 8-8 beraberlikle geçildi. Fransa, kaptanıyla üstüste basketler bulunca, ilk periyot 19-18 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi.


2. periyoda her iki ekip de alan savunmasıyla başladı. Kerem Tunçeri ve Ender ile 3 sayılık basketler bulan Türkiye, yaptığı iyi savunmayla 5 dakika potasında sayı görmedi ve 15-0'lık bir seri yakaladı. Milliler, bu dakikalardaki etkili oyun sonucu 18. dakika içinde 36-24'lük skorla 12 sayılık üstünlük yakaladı. Parker ile üstüste basketler bulan ve son hücumda bu oyuncuyla 3 sayı üreten konuk ekip, ilk yarı sonunda farkı 3 sayıya (38-35) indirdi.


(A) Milli Takım, ilk periyotta olduğu gibi, ikinci yarının başlarında Fatih'in potaaltı savunmasıyla rakibini durdurdu. Türkiye, Oğuz ile bulduğu basket sonrası 29. dakikada 15 sayılık fark (56-41) yakaladı. Milliler, son dakika içinde oyundan düşse de 3. periyodu 57-45 önde geçti.


Milliler, son periyoda Ender, Kerem ve Oğuz ile sayılar bularak başladı. Oğuz'un basketi sonrası Türkiye, 35. dakikada 17 sayı farkla (64-47) en farklı üstünlüğü yakaladı. Türkiye, rakibini 12 sayı farkla 77-65 yenerek 3. galibiyetini aldı ve gruptan lider olarak çıkmak için önemli bir adım attı.

"SAVUNMADA VE HÜCUMDA İYİYDİK"
(A) Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjeviç, 77-65 kazandıkları Fransa maçında, savunmada ve hücumda iyi oynadıklarını söyledi.


Bogdan Tanjeviç, maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Fransa karşısında çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, ''Savunmada da hücumda da onlardan daha iyiydik. Takımın ağabeylerinin topu kardeş gibi paylaşarak oynamaları ve küçüklerine örnek olmaları, bugün en beğendiğim olay oldu.'' dedi.


Fransa'yı yenerek büyük bir avantaj yakaladıklarını vurgulayan Tanjeviç, ''Ama yalnızca bir avantaj. Kritik maç Ukrayna maçı olacak. Takım biraz yoruldu. 2 gün sonra tekrar uçacağız'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler