Türkiye 2. tura çıkmayı garantiledi

Dün Polonya karşısında aldığımız şok yenilgi ve ardından İspanya'nın ev sahibi Litvanya'yı adeta ezmesi sonrası, 12 Dev Adam, Polonya ve az da olsa Büyük Britanya'nın aday olduğu Vilnius bileti, son günün ilk maçı olan Büyük Britanya - Polonya maçında kes

Türkiye 2. tura çıkmayı garantiledi

Dün Polonya karşısında aldığımız şok yenilgi ve ardından İspanya'nın ev sahibi Litvanya'yı adeta ezmesi sonrası, 12 Dev Adam, Polonya ve az da olsa Büyük Britanya'nın aday olduğu Vilnius bileti, son günün ilk maçı olan Büyük Britanya - Polonya maçında kesilecekti.

O küçümsediğimiz Ada basketbolcuları yenemezse turnuvanın kalanını 12 Dev Adam olmadan izleyecektik. Bu şekilde salondaki yerimizi aldık.

BOKSÖRLER YOKLUYOR

Maça Büyük Britanya iyi başlayan taraf oldu. Özellikle savunmada iyi iş çıkartıp hücumda pota altından buldukları sayılarla skoru önde götürdüler. Zaten girmeyen üçlükleri boyalı alandaki performansları ile telafi ettiler.

Türkiye maçında limitlerini zorlayan Polonya ise Berisha ve Kelati ile çeyrek sonuna doğru geri döndü ve ilk çeyrek 18-17 Büyük Britanya üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci çeyrekte ise Luol Deng ve Robert Archibald'a Nate Reinking de katılınca skor üretmekte sıkıntı yaşamayan B.Britanya, bir gün önce olağanüstü bir mücadele sergileyen Polonya'daki erken yorgunluk emarelerinden de faydalanarak farkı açtı ve soyunma odasına 39-31 önde gitti.

POLONYA SESSİZ VE DERİNDEN...

Kendi için final niteliğindeki bir maça çıkan Polonya, bunun bilincinde olarak, yorgunluk, formsuzluk demeden üçüncü çeyreğe girdi. Soyunma odasından rakibine oranla daha iyi dönen Kelati ve arkadaşları, savunmada da vidaları sıkınca Büyük Britanya'yı kötü hücum etmeye zorladı.

Çeyrek sonuna gelirken ise, hakemler yine garip iki sportmenlik dışı fauller Polonya'yı maçta öne geçirdiler ve üçüncü çeyrek 56-55 Polonya üstünlüğüyle geçildi.

NEFESLER TUTULDU

Son çeyreğe girerken, hakemlerin kararlarının devamının gelip gelmeyeceği, bu kararların Büyük Britanya üzerindeki etkilerini merak etmiyor değildik. Polonya'nın yavaş yavaş geri dönmesi hatta son dakikalara girilirken öne geçmesi sonrası "Eyvah" dedik.

Ancak Lenzly'nin üçlüğü ile başlayan seriyle Büyük Britanya son anları rakibinden çok daha iyi bir şekilde oynadı. Bir anda şuursuz üçlük atışlara yönelen Polonya'nın bu şutları da girmeyince, son dakikaları mutlu mesut bir biçimde bitirdik.

88-81'lik galibiyet aslında Büyük Britanya'dan çok Türkiye'ye yaradı. Ancak Britanya, 2012 Londra Olimpiyatları'nda "Bize basit takım muamelesi göstermeyin" mesajı da vermek için bu maça ayrı bir önem verdi.

12/12 saha içi isabetiyle oynayıp 27 sayı, 11 ribaunt ile maçı bitiren Joel Freeland ile 40 dakika sahada kalarak 28 sayı, 14 ribaunt, 6 asistlik performans sergileyen Luol Deng başta olmak üzere tüm Büyük Britanyalı oyunculara teşekkürler...

Artık İspanya maçına, 2. tur bileti cebimizde olarak çıkacağız ve bu maçta alınacak bir galibiyet bizi Vilnius'ta E Grubu'na artı 1 puanla başlatacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor