Türk sporu mahkemelik oldu

Tekvando, Halter, Görme Engelliler, Boks, Yüzme, Triatlon ve Sualtı federasyonları için Ankara Asliye Hukuk Mahkemelerine seçimlerin iptali için dava açıldı. Söz konusu federasyonlarla ilgili davalar önümüzdeki günlerde görülmeye başlayacak. Boks Federasy

Türk sporu mahkemelik oldu

Tekvando, Halter, Görme Engelliler, Boks, Yüzme, Triatlon ve Sualtı federasyonları için Ankara Asliye Hukuk Mahkemelerine seçimlerin iptali için dava açıldı.

Söz konusu federasyonlarla ilgili davalar önümüzdeki günlerde görülmeye başlayacak. Boks Federasyonu için ayrıca GSGM'de seçimin iptali için dava açtı. Davalarda genel olarak itirazlar delege seçimleri ve oy hakkı verilmeyenler olduğu dikkat çekiyor.

Seçimler süresince 19 federasyon için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu'na başvuru yapıldı ve çeşitli konularda seçim sisteminin yeniden düzenlenmesi istendi.

Birçok federasyonun seçimlerdeki uygulaması yapılan itirazlar sonucu Tahkim'den geri döndü. Sualtı Federasyonu için toplam 25 kez Tahkim Kurulu'na itirazda bulunuldu.

Çim Hokey'i ve Hentbol'a 5'er kez, Bisiklet, Halter, Cimnastik, Vücut Geliştirme ve Triatlon Federasyonlarına 3'er kez, Dans, Atıcılık ve Satranç federasyonlarına 2'şer kez ile Basketbol, Buz Hokeyi, Tekvando, Eskrim, İzcilik, Yüzme, Okul Sporları ve Karate Federasyonlarına da 1'er kez Tahkim Kurulu'nun kapısı çalındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor