Türk motosikletçiler Arjantin'de

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, dünyanın en zorlu yarışlarından biri olarak gösterilen Dakar Rallisi'nde mücadele edecek Türk sporcular Şakir Şenkalaycı, Serkan Özdemir, Koray Özkaplan ve Selçuk Bektaş tanıtım startında seyirci

Türk motosikletçiler Arjantin'de

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, dünyanın en zorlu yarışlarından biri olarak gösterilen Dakar Rallisi'nde mücadele edecek Türk sporcular Şakir Şenkalaycı, Serkan Özdemir, Koray Özkaplan ve Selçuk Bektaş tanıtım startında seyircileri selamladı.

Arjantin Başkanlık Sarayı (La Casa Rosada) önünde düzenlenen törende, Şakir Şenkalaycı-Serkan Özdemir'den oluşan TMF Dakar Takımı ile Koray Özkaplan-Selçuk Bektaş ikilisinin yer aldığı Castrol KTM Dakar Takımı, Teknopolis'ten Mayıs Meydanı'na (Plaza de Mayo) motosikletleriyle geldi. Podyuma ilk olarak Serkan Özdemir gelirken, Koray Özkaplan, Şakir Şenkalaycı ve Selçuk Bektaş Türk bayrağıyla seyircilerin karşısına çıktı.

Arjantin'de başlayan Dakar Rallisi, 13 etaptan oluşan 2 haftalık yolculuğun ardından 17 Ocak Cumartesi günü yine aynı yerde son bulacak.

Yarışın 7'nci günü Şili'nin Iquique kentinde bir gün dinlenecek yarışmacılar, dünyanın en zorlu dayanıklılık mücadelelerinden Dakar Rallisi'nde yaklaşık 9 bin kilometrelik yol katedecek.

Rallide her yıl olduğu gibi motosiklet, otomobil, kamyon ve ATV araçları olmak üzere 4 farklı klasmanda yarışlar düzenlenecek. Yarışta 164 motosiklet, 138 otomobil, 64 kamyon ve 48'i ATV olmak üzere 414 araç yer alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler