Türk golcü Avrupa'da kalmak istiyor

Hollanda İkinci Futbol Ligi ekiplerinden NAC Breda'da kiralık olarak oynayan milli futbolcu Enes Ünal, hedefinin yeniden İngiltere'ye dönerek Manchester City'de oynamak olduğunu söyledi. Hollanda'daki hayatı ve gelecek planlarıyla ilgili AA muhabirine kon

Türk golcü Avrupa'da kalmak istiyor

Hollanda İkinci Futbol Ligi ekiplerinden NAC Breda'da kiralık olarak oynayan milli futbolcu Enes Ünal, hedefinin yeniden İngiltere'ye dönerek Manchester City'de oynamak olduğunu söyledi.

Hollanda'daki hayatı ve gelecek planlarıyla ilgili AA muhabirine konuşan Enes Ünal, Avrupa futbol arenasında kalıcı olmak istediğini belirterek, "Burada ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapıyorum." dedi.

18 yaşındaki forvet oyuncusu, Manchester City'den kiralık olarak gittiği NAC Breda’dan sonraki durağının neresi olacağına yönelik soruya, “Tabii ki hedefim Manchester City’de oynamak. Bazı sıkıntılar var o konuda. Birçok kez dile getirdim. A milli kuralından dolayı çalışma izni alamıyorum ama hedefim orası. Orası için çalışıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim. Çok uzun yıllar boyunca Avrupa’da oynamayı hedefliyorum.” yanıtını verdi.

Hollanda’yı ve NAC Breda’yı, özellikle kulübün sportif direktörünün kendisine yaklaşımı ve verdiği güvenden dolayı seçtiğinin altını çizen Enes, kısa süre önce geldiği takımda her şeyin yolunda gittiğini kaydetti.

Hollanda liginin bir forvet için çok keyifli olduğunu belirten Enes, ligdeki oyuncuların futbol oynamayı çok sevdiğini ve sürekli buna odaklandıklarını, kendisinin de bundan zevk aldığını dile getirdi.

 - “Belçika’ya gittiğimde daha çok zorluk yaşamıştım”

 Hollanda’ya sezon ortasında gelmesine karşın büyük bir zorluk yaşamadığının altını çizen Enes, adaptasyon sürecine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Aslında ilk Belçika’ya gittiğimde daha çok zorluk yaşamıştım. Buraya geldiğimde daha kolay oldu. Zaten Belçika’ya da çok yakın, hemen evimi topladım geldim buraya. Takımda bir Türk oyuncu var: Oğuzhan. Çok iyi arkadaşım, iyi anlaşıyoruz, bana çok yardımcı oldu. Herkes beni sıcakkanlı karşıladı. Oynamaya başlayıp goller de atınca alışma süreci çabuk atlatılmış oldu tabii.”

NAC Breda’ya geldikten kısa süre sonra ilk 11’de forma şansı bulmaya başlayan milli futbolcu, 6 maçta 4 gol atmasında sistemin büyük etkisi olduğunu şu sözlerle anlattı:

"Farklı bir şekilde oynamaya başladık çift forvetle ve bence takım buna reaksiyon gösterdi gerçekten. İyi, keyif veren futbol oynuyoruz. Hücum hattında özellikle bir birimizle çok iyi anlaşıyoruz. Bunun sonucunda da hem ben hem de arkadaşlarım goller atıyor. Gelişim de gösteriyorum tabii ki. Çünkü 18 yaşındayım, hiçbir şey yapmazsam bile gelişim göstereceğim ama sistemin de gerçekten benim için güzel olduğunu söyleyebilirim. Daha çok serbestlik, daha çok özgürlük buluyorum. Sola gidebiliyorum, sağa gidebiliyorum, koşu yapabiliyorum. Daha çok goller atmam lazım."

 - “Burada olmaktan keyif alıyorum ve Avrupa'da kalmak istiyorum”

Türkiye ligini yakından takip ettiğini ve özellikle Bursaspor’un maçlarını kaçırmadığını vurgulayan Enes, Türkiye’de kimin şampiyonluk ipini göğüsleyeceği konusunda tahminde bulunmak istemedi.

Enes, “Günün birinde Türkiye’ye dönersen seçeceğin takım hangisi olur?” sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Yaşım daha çok genç, 18 yaşındayım. Gerçekten daha yeni reşit oldum. Çok uzun yıllar boyunca Avrupa’da oynamayı hedefliyorum. Neresi olur benim için fark etmez ama burada olmaktan keyif alıyorum ve buralarda kalmak istiyorum. Bir hafta önce söyledim zaten dönersem kimi tercih edeceğimi. Ben Bursa’da doğdum, Bursa’da büyüdüm ama söylemek istemiyorum. Çünkü insanlar bu sefer ‘Daha ne oynadın, kariyerinin sonunu mu düşünüyorsun?’ diyebilir."

Öncellikli hedefinin kendisini geliştirmek olduğunu altını çizen Enes, potansiyelinin en üst noktasına çıkma arzusunda olduğunu belirtti.

A Milli Futbol Takımı’nın haziran ayında Fransa’da başlayacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarılı olacağına inandığını belirten Enes, “Gerçekten şu anda çok iyi ekip oluştu. Çok iyi bir havaları var. İnşallah oraya giden ekip çok başarılı olacak, buna inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’le de çok iyi iletişiminin olduğunu aktaran genç oyuncu, şunları kaydetti:

“Fatih Terim, gençleri zaten her zaman sever. Her futbolcusunu çok sever, onlarla çok ilgilenir. Bizimle de ilgileniyor. Kendimi en iyi şekilde gösterdikten sonra beni de değerlendireceğini düşünüyorum. Elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Burada ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler