Türk futbolunda "ümit" var

Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Ercan, "Mümkün olduğu kadar bütün yetenekli oyunculara ulaşmak istiyoruz" dedi.Ercan yaptığı açıklamada, Türkiye liglerinin yoğunluğu nedeniyle yaklaşık 3 aydır Ümit Milli Takım'la çalışamadıklarını, bu s

Türk futbolunda "ümit" var

Ümit Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Ercan, "Mümkün olduğu kadar bütün yetenekli oyunculara ulaşmak istiyoruz" dedi.

Ercan yaptığı açıklamada, Türkiye liglerinin yoğunluğu nedeniyle yaklaşık 3 aydır Ümit Milli Takım'la çalışamadıklarını, bu süreçte oyuncuları kulüplere bıraktıklarını söyledi. Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finalistlerin belli olmasının ardından bir ara kamp yapma kararı aldıklarını kaydeden Ercan, 5 Mart'ta oynayacakları Yunanistan maçı öncesinde bir daha toplama fırsatlarının olmadığı için Fatih Terim'in de desteğiyle bu kampı düzenlediklerini kaydetti.

Ercan, maçlarını oynayan futbolcuların katılımıyla kampın bugün başlayacağını belirterek, "Bu kampta Yunanistan maçında ne oynamak istediğimizi, gruptaki durumumuzu anlatacağız. Çok kısa da olsa kampın çok verimli geçeceğine düşünüyoruz. Pazartesi ve salı günleri birer antrenmanla oyuncularımızı çok yormadan, kulüplerini de düşünerek kampı bitirip 5 Mart'taki maçı bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

OLİMPİYATA KADAR GİDEN YOL

21 Yaş Altı 2015 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 10 grubu lider bitiren ekiplerin yanı sıra 4 tane en iyi ikinci ekibin play-off oynayacağını hatırlatan Ercan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya'daki Yunanistan ve Polonya maçlarını kazanarak 21 Yaş Altı 2015 Avrupa Şampiyonası için iddialı konuma geldik, bunu da değerlendirmek istiyoruz. Eğer şampiyonaya gidip, ilk 4'e girersek Türkiye'yi Olimpiyat Oyunları'nda temsil etme fırsatımız doğacak. Türkiye futbolda en son 1960'da olimpiyatlara gitmiş. Ümit Milli Takım seviyesinde en son Avrupa Şampiyonası'na 22 sene önce katılmışız. Daha iyi olacağına ve gelişeceğine inandığımız Ümit Milli Takımımız var. A Milli Takımı'na oyuncu veriyoruz. Ciddi bir hazırlıkla hem şansımızı sürdürmek hem de birinci veya ikinci olarak baraj maçları oynamak istiyoruz."

İZLEME KOMİTELERİ

Ercan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından milli takım bünyesindeki antrenörlerin bütün akademi ligleri dahil her seviyede maçları takip ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Muhtemelen bu haftaki müsabakalarla 3. Lig'de izlenmemiş takım kalmayacak. Bizim bütün hedefimiz Fatih hocanın dile getirdiği şekilde mümkün olduğu kadar bütün yetenekli oyunculara ulaşmak istiyoruz. Kategorisi ne olursa olsun hepsine ulaşmaya çalışıyoruz. Kendi oyuncularımızı biraz daha ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Tabii ki yurt dışında oynayan oyuncularımızı bir kenara bırakmayacağız ama özellikle milli takım biraz gönül işi olduğu için çok ciddi bir yapılanmayla beraber bir atılım bekliyoruz ve çok değerli yetenekli oyuncuları bulacağımıza inanıyoruz."

Futbolculuk döneminde iyi oyuncularla forma giydiğini kaydeden Ercan, o dönemde milli takım ve kulüpler bazında daha üst düzeyde olunduğunu söyledi. Ercan, Türk futboluna o günlerin dönmesi gerektiğini ifade ederek, "Mili takımı yavaş yavaş Türk halkının benimsediği, coşkuyla desteklediği takım haline getirmek lazım. Biraz bu olguyu kaybettik galiba" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor