Türk futbol yöneticilerine ilginç tepki!

Haber61.Net - Haber Servisi - Trabzonspor'un Eski Başkanlarından Özkan Sümer TÜFAD'ın toplantısında gündemle alakalı konuşma yaptı. Sümer, " Daha Çok ülkemizde şöyle bir saplantı var toplum olarak bilgiden yararlanma kabiliyetine sahip bir toplum değiliz.

Türk futbol yöneticilerine ilginç tepki!
Haber61.Net - Haber Servisi - Trabzonspor'un Eski Başkanlarından Özkan Sümer TÜFAD'ın toplantısında gündemle alakalı konuşma yaptı. Sümer, " Daha Çok ülkemizde şöyle bir saplantı var toplum olarak bilgiden yararlanma kabiliyetine sahip bir toplum değiliz.  amam her büyük başarının en önemli girdisi bilgidir. Bunun yanında Türk Futbol antrenörler iyi bir süreçte. UEFA'da önemli bir katkı sağladı. Yalnız, Şöyle bir sorun var. Ucuz taklitçilikler değil özgün kural ve yapılanmalarla sorunları aşa bilmeliyiz. En büyük dertlerimizden bir tanesi. Hazır bilginin değişmez bir uygulamaya dönüşmesinden korkulmasıdır. Bilgi bilmeye en büyük engeldir. Çok iddialı bir ifadem şudur benim; " Büyük başarılar bekliyor isek önce halk yaratmak zorundayız." çoğunlukla başkalarını ne yaptığı ve bizimde yapmamız gerektiği sonuca dönüşüyor. Buna şiddetle karşıyım. Biz eğer birilerini geçmek istiyorsak birilerine bakmayı bırakmamız gerekli. Şu kadar yıl şuradan geldik geçtik demeye gerek yok. Hergün bir şeyi öğrenmek için çalışıyorum."dedi.
 
Sümer, " Bilmeyen insanlar biliyor konumunda ve eksik içerisinde yine ülkemizde kulüp yönetimleriyle alakalı bir tanımlama yapmak istiyorum. Büyük çoğunluğu işi hiç bilmeyenler ikinci kategori ise hiç bilmediğinin bilmeyenler. Böyle bir ortamda Türk futbolunun gelişmesinin imkanı yoktur. Yabancı ülkelere bakıyorsunuz sayısı az ama UEFA liglerinde en baştalar. Türkiye'ye bakıyorsunuz dışarıdaki vatandaşları 5 milyon bunlardan yetişen oyuncular 19 isim Avrupa liglerinde. Bunlarda bizim vatandaşımız babaları büyükleri aynı gelenekten gelmişler ama çocukları farklı bir dünya yaşıyor. Neden planlı bir süreçten geçiyor. Sonuçta arkadaşlar bilmek dediğimiz değeri hiç ihmal edemeyiz. Bir fark yaratmadığımız takdirde sıradanlık yaratamayız. Antrenörler işinizi sevin ve en iyi şekilde yapın."ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler