Tuna Hacıosmanoğlu'nu Kınadı

Trabzonspor Eski Asbaşkanlarından Erol Tuna Trabzonspor'da yaşanan iç çekişmelere tepkisiz kalamadı.Başarılı İş adamı ve Trabzonspor Eski Asbaşkanı Erol Tuna yaptığı yazılı açıklamada Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Kulübün değerleriyle gird

Tuna Hacıosmanoğlu'nu Kınadı

Trabzonspor Eski Asbaşkanlarından Erol Tuna Trabzonspor'da yaşanan iç çekişmelere tepkisiz kalamadı.

Başarılı İş adamı ve Trabzonspor Eski Asbaşkanı Erol Tuna yaptığı yazılı açıklamada Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Kulübün değerleriyle girdiği çatışmayı anlamsız bulduğunu ifade ederek kınadı.

Erol Tuna, Trabzonspor'un şu günlerde gündeminde gelecek sezonun planlaması, hedefleri ve transferleri olması gerekirken yaratılan suni gündemlerle nereye varılmak istendiği anlaşılmayan eleştirisel uslupla kulübün zarar gördüğünü söyledi.

İşte İşadamı ve Trabzonspor eski Asbaşkanı Erol Tuna'nın Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu kınadığı o Bildirisi .

BASIN BİLDİRİSİ

Son günlerde bazı basın yayın organlarında; Ülkemizin ve Dünyanın sayılı büyük kulüplerinden biri olan Trabzonspor’da takım kaptanlığı, Yöneticilik, Başkanlık gibi mevkilerde görev yapan, Ülkemizde Bakanlık yapmış ve geçmişi başarılarla dolu, gençlerin idolü olmuş şehrimizin yetiştirdiği Sn. Faruk Özak’ın, toplum önünde küçük düşürülmesinin gayret ve çabalarını anlamsız buluyor ve kınıyorum.

Ülkülerimizden biri olan ‘’ birlik ve beraberlik’’ anlayışı ve yazılı olmayan ritüellerimiz ve etik değerlerimiz bu tür anlaşılamayan eleştirel üslupla zarar görmektedir.

Şu an kulübümüzün gündeminde gelecek sezonun hedefleri ve transferler olması gerekirken yaratılan bu suni gündemle nereye varılmak istendiği anlaşılamamaktadır. Hatta manidardır. Öyle ki rakip kulüp yöneticileri ve taraftarları bile kendi değerlerimize karşı acımasız eleştirilere ve hakaretlere üzülmektedirler. Çünkü o yönetici ve taraftarlar şanlı tarihimizi ve tertemiz emeğimizi kulübümüzün varoluşundan itibaren taktir etmişlerdir.

Bu günlerde müzemize gelmesini beklediğimiz ve gelmesi konusunda mücadeleyi ilk başlatan kişilerden biri olarak benim, taraftarımızın, mevcut yönetimin ve camianın da gayretlerinin olduğu ( UEFA nın adeta tescillediği yerel mahkemelerin suçluları cezalandırdığı halde, TFF yönetiminin disiplin kurallarını uygulamayarak suç işlediği) ‘’Şampiyonluk Kupamızı’’ kazandıran Sn. Sadri Şener ve yönetiminin bu denli acımasızca eleştirilmeleri ve suçlanmaları hiçbir etik değere sığmamaktadır.

Kurumu yönetmeye talip olanların ayrımcı değil, birleştirici olmaları esas görevleridir. Yöneten; organize eden, koordinasyonu sağlayan, birleştirici, yapıcı, yönlendirici ve planlayıcı olmalıdır.

Eski ve yeni yöneticilerimizin Trabzonumuzun ve Trabzonsporlularımızın huzurunu bozacak her türlü tutum ve davranışlardan kaçınmaları gerekmektedir.

“Çamur at izi kalsın” gibi demode anlayıştan uzak durup ‘’çağdaş anlayışa’’ uyulması gerekmektedir.

Büyüklerimizin tırnaklarıyla kazandıkları ‘’Alın Teriyle’’ bezedikleri bu ‘’Tertemiz Futbol Mirasını’’ korumak ve mirasımıza katkıda bulunmak her basiretli yöneticinin görevidir.

Geçmişte başkanını ibra etmeyen camia; bugün aynı hataya düşmemesi için gerekli hassasiyeti göstererek Rövanşist zihniyeti dışlamalıdır.

Her zaman diğer ‘’Futbol Paydaşlarımız’’ tarafından örnek alınan Trabzonspor’umuzun; Kişiler üzerinden küçük düşürülmesine, marka değerinin kaybedilmesine zerre kadar müsaade etmeyeceğimizi her şeyini Trabzon’a borçlu olmasıyla gurur duyan ve borcunu nesiller boyu Trabzon’a ödemeye adayan bizler tarafından müsaade edilmeyeceğini bilmeliler.

Trabzonspor’da görev yapmış, yapmakta olan kulüp çalışanları, sporcular ve idareciler haysiyetli, şerefli, dürüst karakterler olarak kulüp menfaatlerini her zaman kendi menfaatlerinden önde tutmuşlardır. Bizlerde büyüklerimizden öğrendiğimiz gibi her zaman onların yanında yer alacağız.

Kurumlarda makamlar ve mevkiler kalıcı, o mevkileri işgal edenler her zaman olduğu gibi bugünde geçicidir.

Umuyorum ve bekliyorum ki sağduyu galip gelecek. Trabzonspor’umuz yine öncü, ilkeli, iddialı, takip edilen, büyük taraftarıyla, camiasıyla yüksek değerine kavuşacaktır.

Saygılarımla

Erol Tuna

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor