Tulun Polisle birlikte Arena'da!

Evinde arama yapılan Galatasaray Sportif Direktörü Bülent Tulun, polis nezaretinde Türk Telekom Arena'ya getirilip arka kapıdan stata sokuldu.

Tulun Polisle birlikte Arena'da!

Galatasaray Spor Kulübü Sportif Koordinatörü Bülent Tulun, polisler eşliğinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'ya geldi. Sabah saatlerinde güvenlik güçleri tarafından Florya, Arena ve Bülent Tulun'un evinde arama yapılmıştı. Galatasaray yönetimi, soruşturmanın şikeyle ilgili olmadığını savundu. Emniyet Müdürü Çapkın, "Genel kapsamda neler varsa yeni çıkan bilgiler. Onunla ilgili çalışmalar sürüyor" diye konuştu. Bülent Tulun, polislerle birlikte Türk Telekom Arena'dan ayrıldı..

Futbolda "Şike Soruşturması" kapsamında, sabah saatlerinde Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nden ekipler, Metin Oktay Tesisleri'ne gelerek arama yaptı. Polis, Türk Telekom Arena'da da bir arama gerçekleştirildi. Ayrıca Galatasaray Sportif Koordinatörü Bülent Tulun'un evinde de arama yapıldı. Tulun arama sonrası polisler tarafından Türk Telekom Arena Stadı'na getirildi ve arka kapıdan içeri sokuldu.

Bülent Tulun polisler eşliğinde Arena'da

Galatasaray Spor Kulübü Sportif Koordinatörü Bülent Tulun, polisler eşliğinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'ya geldi. Sabah saatlerinde güvenlik güçleri tarafından Florya, Arena ve Bülent Tulun'un evinde arama yapılmıştı

Ayrıca Galatasaray tesislerindeki aramalar "şike soruşturması" kapsamında savcı Mehmet Berk'in talimatiyla yapıldığı ifade ediliyor.

Arama kararının Süper Lig'de 2005-2006 sezonunun son haftasında oynanan ve 1-1 berabere sonuçlanan Denizlispor-Fenerbahçe maçında G.Saray’ın Denizlispor'a teşvik primi gönderdiği iddiasına ilişkin alındığı öğrenildi.

Gözaltı kararı yok

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Galatasaray Spor Kulübüne yönelik arama kararı alındığı, ancak herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, futbolda şike iddialarına yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında savcılığın talebi üzerine özel yetkili nöbetçi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince Galatasaray Spor Kulübüne ilişkin arama kararı alındı.

Aramaların bu kapsamda yapıldığı, ancak herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığı kaydedildi.

ÇAPKIN: "GENEL KAPSAMDA NELER VARSA ONUNLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, şike soruşturması kapsamında Galatasaray Futbol Kulübü Florya Metin Oktay Tesisleri’ne polisin gitmesiyle ilgili olarak, "Genel kapsamda neler varsa yeni çıkan bilgiler. Onunla ilgili çalışmalar sürüyor" dedi.

Hüseyin Çapkın Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına girişi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çapkın, futbolda şikeye yönelik bugün düzenlenen operasyonlarla ilgili sorulara "Şimdilik birşey söylememiz mümkün değil. Genel kapsamda neler varsa yeni çıkan bilgiler. Onunla ilgili çalışmalar sürüyor. O doğrultuda gidiyor. Bunun dışında bir açıklama yapmamız doğru değil" diye cevap verdi.

"2007'DEKİ BELGE..."

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, kulüp sportif koordinatörü Bülent Tulun’un, 2007 yılına ait, kulübün iç işlerine ilişkin yazılmış olan mektup niteliğindeki bir belgeyle ilgili güvenlik güçlerine tanık sıfatıyla bilgi verdiğini söyledi.

Sedat Doğan, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Doğan, Bülent Tulun’un bu sabah güvenlik güçlerinden davet aldığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu davet çerçevesinde Bülent Tulun, Türk Telekom Arena’da bazı görüşmeler yaparken güvenlik güçlerine yardımcı olmak üzere Florya Metin Oktay
Tesisleri’ne gitti. Bülent Tulun’un aleyhinde şu anda herhangi bir tutuklama ya da gözaltı kararı yok, tamamen tanık sıfatıyla bilgisine başvuruluyor. Daha önce kendisi tarafından bir yere yazılmış olan bir belge, 2007 yılına ait... Bu konuda bilgi veriyor güvenlik güçlerine. Biz de Galatasaray Spor Kulübü olarak, hangi konuda destek olabileceksek, gerek güvenlik güçlerine, gerekse savcılığa bu konuda destek olmak istiyoruz."

Galatasaray Kulübü binasının, Türk Telekom Arena’ya yeni taşındığını, tesislere ilişkin bir arama kararı olmamasına karşın güvenlik güçlerini
kendilerinin davet ettiğini kaydeden Sedat Doğan, "Bülent Tulun da dün yeni bir eve taşındı. Bu eve ilişkin arama kararı olmamasına rağmen Bülent Tulun, güvenlik güçlerini kendi evine davet etti. Bülent Tulun’un ve Galatasaray Kulübü Başkanı’nın talimatıyla güvenlik güçlerini biz davet ediyoruz, güvenlik güçlerine yardımcı olmak istiyoruz. 2007 yılına ilişkin ve kulübün iç işleriyle ilgili bir durum bu. Belgeyi ben de bilmiyorum. Şikeyle ilgili değil, tamamen kulübün iç işleriyle ilgili bir belge olduğu ifade ediliyor" diye konuştu.
Sedat Doğan, bir gazetecinin, Süper Lig’de 2005-2006 sezonunun son haftasındaki Denizlispor-Fenerbahçe karşılaşmasına ilişkin bir belgenin arandığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise "Hayır, bu belge mektup niteliğinde olan bir belge. Bülent Tulun’un tanık sıfatıyla bilgisine
başvuruluyor. Şikeyle alakalı bir şey değil, tamamen tali bir konu ve kulübün iç işleriyle ilgili bir konu. İki adreste arama yok, biz davet ettik. ’Kulüple
ilgili bizim verebileceğimiz bir belge, bir şey varsa, biz bunları vermek istiyoruz’ diyerek güvenlik güçlerini davet ettik" dedi.

Doğan, başka bir soru üzerine ise mektubun kime yazıldığını bilmediğini ifade etti. Galatasaray Kulübü yönetimini endişelendirecek bir durumun ortada olmadığını vurgulayan Doğan, "Ne bizim, ne de bizden önceki yönetimlerin gocunacak bir şeyi var" şeklinde konuştu.

BÜLENT TULUN, POLİSLERLE BİRLİKTE TÜRK TELEKOM ARENA'DAN AYRILDI

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, kulüp içindeki yazışmalardan kaynaklanan bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledi.

Türk Telekom Arena önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dürüst, emniyete gerekli evrakları verdiklerini belirterek, "Şu andaki futbolu ilgilendiren konuyla alakası yok. Bununla ilgili bütün doneleri verdik. Arkadaşlar da gerekli ifadeleri verdi. Şu anda da ifade vermeye gittiler. Bahsedilen evrak verildi. Galatasaray Kulübü'nün her şeyi açıktır. Kendi aralarındaki yazışmada yanlış bir anlaşılma oldu. Onun ne olduğunu açıkladık. Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili iddialar bize sorulmadı. O iddialarla ilgili bir olay değil. Biz olayların dışındayız. Kulübün içindeki iç yazışmalarda, kişisel yazışmalarda bir yanlış anlaşılma olmuş. Emniyet güçleri, hukuk bize emrettiği vakit gerekli ifadeleri veririz. Galatasaray'ın Türkiye'de bir ayrıcalığı yoktur, ama bu olayların içinde de değildir" dedi.

Ali Dürüst ayrıca, Galatasaray Sportif Direktörü Bülent Tulun'un gözaltına alınmadığını da vurguladı.
Öte yandan Bülent Tulun, polislerle birlikte Türk Telekom Arena'dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor