TÜFAD dünya var oldukça...

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Trabzon şube Başkanı Nurettin Balaban Başkanlığındaki yönetim kurulu TÜFAD Trabzon şubesine kayıtlı 845 üyesine ulaşarak merkezdeki toplantıları sonrasında ilçelerde yaptığı toplantılara Sürmene'de devam etti.Balaban Sü

TÜFAD dünya var oldukça...

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Trabzon şube Başkanı Nurettin Balaban Başkanlığındaki yönetim kurulu TÜFAD Trabzon şubesine kayıtlı 845 üyesine ulaşarak merkezdeki toplantıları sonrasında ilçelerde yaptığı toplantılara Sürmene'de devam etti.

Balaban Sürmene ilçesinde Yomra, Arsinspor, Araklı, Sürmene ve Of ilçesindeki aktif futbol antrenörlerine yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

1994 yılından 2014 yılı Sürecinde tam 20 yıldır dernek yönetimlerimizle TÜFAD'a bağlı antrenörlerimizin haklarını ve Trabzon ve Ülkemiz genelindeki saygınlığı için geleceğini kaderine terkedilmiş bir anlayışa karşı yer ve mesafe tanımaksızın çalışmaktayız.

Bu çalışmaları özgürce yapabilmek için 20 yıldır ne siyasette, ne yerel yönetimlerin maaşlı çalışanı olmadık. Aksine maaşlı makam ve mevkileri arkamıza bakmadan terk ettik.

1-163.jpgBu gün gelinen noktada lokalimiz, sekretaryamız dışında kurumsal anlamda ve TÜFAD Trabzon şubemize sürekli gelir getirecek bir yapıya kavuşmak için bir yer alma sözü aldık, fakat bir takım sorunlardan dolayı resmileştiremedik. Bunu hallettiğimizde TÜFAD Trabzon Şubesi'nin dünya var oldukça yaşamasını garanti altına almış olacağız.

Bir başka konu bu günkü futbol antrenör kursları puanlama ve kriterleri konusunda hatalı bir yapılanmaya gidilmiş, bu hataları yapanlara bu konuyu ifade etmeye çalışırken, bu gibi haksızlıkları düzeltebilmek için ben değil biz odaklı bir anlayışla Trabzon ve Ülke futboluna zarar vermeden neler yaparız konusunda büyük bir Uğraş içesindeyiz.

En önemli sorun Ülkemiz futbolunda amatör futbol liglerinde bir Kulüpte yaş gurupları dikkate alındığında ortalama 5 futbol takımının olduğu bir Kulüpte sadece 1 teknik adam çalıştırma zorunluluğu yer almakta. Bu talimata göre bir kulüp, 1 teknik adamla 5 tane yaş gurubundaki futbol Takımı ve bu takımlardaki ortalama 100 sporcuyu eğitebilecek hakka sahip. Yine bu talimata göre bu gibi kulüpler bu maddeyi kullanarak resmi müsabakaların Başlaması sonrası ilk 4 haftaya kadar teknik adam bulundurma zorunluluğunda olmadığı gibi hazırlık dönemini de düşünürsek 8 hafta bu Takımları ehliyetsiz kişiler çalıştırabilme Hakkı'na sahipler.

Bu yanlışlara tepki olarak şahsım ülkemizdeki tüm futbol antrenörlerini ve Dolaysıyla TÜFAD Genel Merkezini temsil ettiğim TFF Amatör işler kurulundan istifa ettim.

2-045.jpgTrabzon TÜFAD'ın bu çalışmalarından Kaygı duyan, kabullenemeyen, rahatları bozulan, biz değil ben odaklı bazı düşünceler geçen dönem bizi bu yoldan döndürebilmek için tüm imkanlarını kullanarak bizi durdurmak istediler. Ancak sizlerin emekleri ve hakları karşılığında Yüce Allah buna müsaade etmedi.

Şunu özellikle bilmenizi isteriz. 20 yıldır kendimiz sadece bu yola adamışlar olarak bundan sonra bu ülkedeki futbol dünyasında futbolcularda 09 Yaşından 18 yaşına kadarki futbol hayatında bin bir zorluk ve imkansızlıklar içerisinde alın teri, göz nuru ve emeği olan on binlerce futbol antrenör hatırlanıp, hak ettiği maddi, manevi değerleri ve özellikle sosyal haklarını alana kadar dünya var oldukça biz burada olacağız.

Balaban, bölgenin antrenörleri dışında, bu bölgenin tek profesyonel takımı olan Ofspor teknik direktörü Tolga Kerimoğlu'nun katılarak bölgedeki futbol takım antrenörlerinden destek istemesi ve Ofspor olarak kendilerine düşen her türlü desteğe hazır olduklarını İfade etmesi sonrası toplantıya katılan tüm antrenörlere yönetim kurulu olarak teşekkürlerini ifade ederek son verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor