TÜFAD Başkanı'ndan Açıklama

Turkcell Süper Lig ekiplerinden 15'inin bu yıl yerli antrenör tercih etmelerini değerlendiren Dilber, ''18 takımın da yerli teknik direktörle çalıştığı zamanlar oldu. Bu kaçınılmaz. Eninde sonunda Türkiye bu noktaya gelecek ve bütün takımlar yerli antrenö

TÜFAD Başkanı'ndan Açıklama

Turkcell Süper Lig ekiplerinden 15'inin bu yıl yerli antrenör tercih etmelerini değerlendiren Dilber, ''18 takımın da yerli teknik direktörle çalıştığı zamanlar oldu. Bu kaçınılmaz. Eninde sonunda Türkiye bu noktaya gelecek ve bütün takımlar yerli antrenörle çalışmak isteyecek'' dedi.

Yabancı antrenörlerin kulüpten ayrılmaları durumunda da takımların çok ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Dilber, ''Büyük tazminatlardan bahsediliyor. Türk antrenörler böyle bir şey yapmazlar. Yerli bir antrenörle çalıştığınız zaman ülke futbolunu, takımların nasıl yönetildiğini, futbolcuların dilini bilen bir teknik adamla çalışmış olursunuz'' diye konuştu.

Yerli teknik direktörlerin başarılarıyla bu noktaya gelindiğini dile getiren Dilber, şunları kaydetti:
''Kulüplerin maddi imkansızlıklar nedeniyle böyle bir yola gittiğini zannetmiyorum. Sonuçta yerli antrenörler çok çalışıyor, bir şeyler yapmak istiyor ve bunun mükafatını da alıyor. Küme düşmek ya da şampiyon olmayı tek başına ölçü olarak alamazsınız. Burada oyun kalitesinin tartışılması gerekir. Ligin bütün takımlarını yabancı teknik adamların çalıştırdığını düşünün, yine küme düşen takımlar olacak. Bu ölçü değildir.''

-''YABANCI ISRARINDAN VAZGEÇİLMELİ''-
İsmail Dilber, yabancı teknik adamlarla anlaşan kulüplere bir çağrıda bulanarak, bu ısrardan vazgeçmeleri gerektiğini söyledi.

Her kulübün kendine göre bir tercihinin olacağını ve buna saygı duyulması gerektiğini anlatan Dilber, ''Ancak herkesin bildiği gibi Fenerbahçe, Mustafa Denizli ile şampiyonluk yaşadı. Galatasaray'ın Fatih Terim ile kazandığı başarılar ortada. Yerli teknik direktörler büyük takımları taşıyamaz diye düşünmemek lazım. Yabancı antrenör ısrarından vazgeçmek gerekir'' dedi.

-''TAKIM FANATİKLİĞİ YAPMASINLAR''-
Dilber, futbol kariyerinin ardından teknik direktörlük yapmak isteyen oyuncuların takım fanatikliği yapmalarının kendilerine zarar vereceğini kaydetti.

Profesyonel anlayışla hareket etmenin başarıyı getireceğini belirten Dilber, ''Futbolcular bir takımda forma giyerken fanatik demeçler veriyor. Daha sonra antrenörlük kariyerleri başlasa bile diğer takımlara gitme şansları bu demeçleri ya da hareketleri yüzünden azalır. Dolayısıyla kariyerlerini başlamadan bitiriyorlar.Galatasaray'da forma giyen futbolcular Fenerbahçe'yi, Beşiktaş'ta yıllarca oynamış futbolcular da Galatasaray'ı çalıştırabilmeli'' ifadelerini kullandı.

-''HERKES PRO-LİSANS DİPLOMASI ALACAK''-
İsmail Dilber, Türk futbol kamuoyunun bir süre önce gündemine gelen pro-lisans diplomasına bütün Türk teknik adamların sahip olacağını dile getirdi.

Bu konudaki çalışmaların bir süre önce başladığını kaydeden Dilber, ''Elde olmayan sebeplerden dolayı bazı aksamalar da oldu. Ancak bütün yerli antrenörler Futbol Federasyonu'nun düzenlediği 50-60 saatlik bir seminerin ardından bu diplomayı alacak. Ancak şu da bilinmeli ki pro-lisans diploması her şey demek değil'' dedi.

ajansspor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler