"TS'yi erken yarışa soktuk"

Bakan Özak Trabzonspor'un  yeni kurulan bir ekip olduğunu ifade ederek”  Ersun hoca hedef oldu. Ancak o bunları hak etmiyor. Trabzonspor'da sezon başında kimsenin şampiyonluk beklentisi yoktu. Ancak ligin 2.yarısında Ankaraspor ve Fenerbahçe ortaya konan

"TS'yi erken yarışa soktuk"

Bakan Özak Trabzonspor'un  yeni kurulan bir ekip olduğunu ifade ederek”  Ersun hoca hedef oldu. Ancak o bunları hak etmiyor. Trabzonspor'da sezon başında kimsenin şampiyonluk beklentisi yoktu. Ancak ligin 2.yarısında Ankaraspor ve Fenerbahçe ortaya konan futbol beklentileri artırdı. Bu nedenle hoca fazlaca eleştirilmeye başlandı. Fazlaca yaşanan hayal kırıklıklarının nedeni bu maçlar. Çünkü iki maçta ortaya konan futbol herkesi böyle düşünmeye itti” dedi.

 

TRABZONSPOR'A SABREDELİM

 

Trabzonspor'un oyun organizasyonunun gelecek yıl daha iyi olacağını belirten Bakan Özak “Bu Trabzonspor'a biraz sabır edelim. Bir sene, iki sene, üç sene sonunda bu takım iyi bir takım olacak. İyi oyuncularımızı satmayalım bunlara yeni oyuncular katalım ve sabredelim. Hocamız da yönetimde elinden geleni yapıyor. Trabzonspor'un mevcut futbolcu kalitesini şampiyonluk için yeterli değil. Hocanın oyuncuları belli alternatifleri az. Yönetim maddi açıdan gücü yettiği kadar oyuncu aldı. Şimdi daha da futbolcu alamıyorsun. O zaman sabırla beklemek gerekli” diye konuştu.

 

BARAJ 70 PUANIN ALTINDA KALABİLİR

 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ligde şampiyonluk barajının 70 puanın altına düşebileceğini de sözlerine ekleyerek” Bu önümüzdeki 2 maç içerde kolay görünüyor ama kolay değil. Bu maçlarda yenilmezsek beklide bu sene şampiyonluk barajı  70 puana kadar  düşecek. Unutmamalıyız ki biz 1996 da 82 puan aldık, şampiyon olamadık. O sezon 26 galibiyet aldık, Ligde bunlar olur. Bir de Vanspor maçının sürekli gündemde tutulması anlamsız. Bugünkü durumla o günün bir alakası yok” dedi.

 

GALATASARAY 10 KİŞİYE YENİLDİ

 

Bakan Faruk Özak bu sezon ligin ilginç sonuçlara sahna olduğunu ifade ederek” Türkiye'nin en kaliteli futbol oynayan ekibi Galatasaray sahada 10 kişi kalmış Eskişehir'e evinde yenildi.  Galatasaray çok da iyi bir takım. Alman devi Hamburg ile gitmiş oynamış . Her iki maçta da iyi oynamış bir takım. Onun için bizler oyuncularımızın moralini bozmayacağız. Hocamızın moralini bozmayacağız. Başarıda katkısı olan yönetime teşekkür edeceğiz .Gelecek senede kombine alıp bu takım bizim her şeyimiz diyip takıma katkıda bulunacağız .Küsmek, kızmak darılmak yok” dedi.

 

BASINA DA GÖREV DÜŞÜYOR

 

Trabzonspor'un son 6 haftada aldığı skorların iyi olmadığını ifade eden Özak”  Bu takım hepimizin Aldığı sonuçlar kötüde olsa o bizim evladımız . Bunun ne kadar tersini yaparsak biz zarar çekiyoruz.Tabi bugünlerde basına da görev düşüyor. Takımı eleştirebiliriz, iyi yada kötü diyebiliriz , herkes bir şey söyleyebilir. İşin ilginç yanı dışarı da az puan kaybettik, içeri de çok puan kazandık. Oyuncuların bazılarının omuzlarına çok büyük yükler biniyor,Onlardan kapasitelerinin üzerinde çok da şey istiyoruz. Şampiyonluk denildiği kadar kolay bir iş değil” diye konuştu.

 

 ERKEN SINAVA SOKTUK

 

 Futbolcuların arasında tecrübeli oyuncuların olduğunu kaydeden bakan Özak, sözlerini şöyle tamamldı:

" Hüseyin ve Song var, Cale'ye bakılınca Hırvat Milli takımında oynuyor. Colman da giderek iyi oluyor. Biz futbolcularımızı çok erken sınava soktuk. Van maçı gibi.Ne Van maçı .Vanspor maçını 1996 da oynadığımızda Trabzonspor'un kadrosunda  10 milli oyuncu vardı.Onun için biz strese soktuk. Oyuncular genç ve aralarında şampiyonluk stresi yaşayan bir tek Hüseyin ve  Song var. Bu takımın içerisinde şampiyonluğa oynamış kaç oyuncu var..Trabzonspor tecrübeli bir takım ama oyuncularının şampiyonluk stresini kaldıracak  tecrübesi az”  

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler