TS'ye Kulüplerden Destek

Trabzon'daki 6 profesyonel kulüp temsilcisi Trabzonspor - Sivasspor maçında yaşanan olayları protesto ettiler.Kulüpler adına basın açıklamasını okuyan Değirmenderespor kulüp başkanı Serkan Kılıç, şu görüşlere yer verdi.Pazar günü oynanan Trabzonspor-Sivas

TS'ye Kulüplerden Destek

Trabzon'daki 6 profesyonel kulüp temsilcisi Trabzonspor - Sivasspor maçında yaşanan olayları protesto ettiler.Kulüpler adına basın açıklamasını okuyan Değirmenderespor kulüp başkanı Serkan Kılıç, şu görüşlere yer verdi.

Pazar günü oynanan Trabzonspor-Sivasspor maçının uzatma dakikalarında hiç istemediğimiz, tasvip etmediğimiz bir olayla karşılaşmamız, tüm akli selim futbol severleri üzdüğü gibi bizi de üzmüş olması, bizlerde bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğurmuştur.

Nüfus oranına bakıldığında başka hiçbir ilde bulunmayan şekilde 70 amatör 7 profesyonel kulübün bulunduğu Trabzon'un,ne kadar baskın bir futbol şehri olduğu görünmesine rağmen, her statta yaşanabilen olayların Avni Aker stadında olduğunda, objektif olması gereken İstanbul medyasının bizlere karşı linç girişiminde bulunuyor olmasını hayret,şüphe ve endişeyle karşılamaktayız.

Güzel bir yaz akşamında futbol seyretmek için 25 bin kişinin doldurduğu Avni Aker stadyumunda her şey yolunda giderken, üstelik takımımız galipken maçın uzatma dakikalarında 1 kişinin evet yalnızca 1 kişinin sahaya girerek misafir takım oyuncusuna saldırması sonucu gelişen olayları hep birlikte yaşadık.

Biz çıkan bu olayların sonucunda sahaya giren seyircinin misafir oyunculardan yediği dayağı onun dayak yemesi üzerine sahaya başka taraftarlarında girmesinin, Sivasspor kulübesinden çıkan birinin olayları büyütmek için provokatör gibi davranmasının sonucu olduğunu söylemek istemiyoruz. Çünkü her ne olursa olsun hiçbir provokasyona gelmemeliyiz diye düşünüyoruz.

Ancak son 30 saniyesi oynanan müsabakanın bilinen nedenlerden dolayı durması neticesinde soyunma odasına giden hakemin, şehrin en büyük mülki amiri tarafından her türlü garanti verilmesine, isterse seyirciyi boşaltabileceği söylenmesine rağmen maçı tatil etmesi. üstelik ne tesadüftür ki henüz 2 ay önce futbol tarihimizin en olaylı maçlarından biri olduğu söylenen.

Bıçaklı, sopalı, kavgalı Galatasaray-Fenerbahçe maçını yöneten ve o maçta tam 4 defa soyunma odasına gidip tekrar dönen ve o şartlarda maçı başlatanında aynı hakem olması bizleri derin düşünce ve endişeye sevk etmektedir. Maç oynanırken ve maçın tatil edilmesi süreci içinde Trabzonspor aleyhine olağan üstü gayret gösteren hakemin takındığı tavır en hafif deyimiyle çifte standarttan başka bir şey olmasa gerek.
Sivasspor başkanının bu olay üzerine protokol tribününden atlayarak saha içinde olayı şova dönüştürmesi ve oyuncularım darp edildi demesi, bizlere 1996 yılındaki Ali Şen'in Aygün'ün kafasını sardırması olayını hatırlatmaktadır.

Trabzonspor'un yapmış olduğu maçlar neticesinde bir şehrin ve bütün şehirlerdeki Trabzonspor'luların psikolojilerinin değiştiği tüm kamuoyunca bilinmesine rağmen hala daha'' bu stadın tel örgülerine elektrik verilmeli'' diyebilen insanların bu ülkede futbol yorumculuğu yapıyor olmaları bizlere provakatörlüğün de bu kadarı dedirtmektedir.
Bu düşüncelerle; Sivasspor-Trabzonspor maçının bitimine 30 saniye kala çıkan bu olayın Sivasspor başkanı, yöneticileri ve oyuncularının da mal bulmuş mağribi gibi'' acaba 3 puanı masada alabilirmiyiz'' düşüncesiyle hemen olayın üzerine atlayarak yapmış oldukları açıklamalarını bir daha gözden geçirmeye davet ediyor.

Futbol federasyonunda tarafsızlık çerçevesinde İstanbul medyasının yanlı tutumuna çanak tutmadan, bu tür bir çifte standarda meydan vermeyeceğine olan inancımızı bir kez daha yineliyor, aksi sonucun futbolumuz adına işlenmiş bir cinayet olacağı düşüncesiyle tüm kulüpleri, seyircileri ve futbol camiasını Fair-playa davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler