"TS'nin konumu rahatsız ediyor"

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve Genel Sekreter Hasan Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, son haftalarda yaşanan hakem hatalarına sert tepki gösterdi. Asbaşkan Hacısalihoğlu, yönetim olarak son yaşanan

"TS'nin konumu rahatsız ediyor"

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ve Genel Sekreter Hasan Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, son haftalarda yaşanan hakem hatalarına sert tepki gösterdi. Asbaşkan Hacısalihoğlu, yönetim olarak son yaşanan hadiselerden sonra bir değerlendirme yapma gereği duyduklarını belirterek, "Trabzonspor'un bu yıl ligdeki konumu sanırız bazı kişileri rahatsız etmiştir. Son maçlardaki bir çok hakem kararının ve tutumun hatadan öte bir konum aldığını görüyoruz. Bu mesajdan herkes üzerine düşen mesajı alıp daha adil bir lig olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

"HATALAR BİZ ARAYI AÇARKEN FAZLALAŞTI"

Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun ortak kararı ile yapılan açıklamayı Genel Sekreter Hasan Yener okudu. Açıklama şu şekilde: "Takımımız aleyhine kendi sahasında oynadığımız Sivasspor maçıyla birlikte başlayan hakem hatalarının, Bursaspor müsabakasıyla geldiği nokta artık kulübümüz tarafından kabul edilemez bir boyuta taşınmıştır. Bugüne kadar yaşanan gelişmelere ve hakem olaylarına karşı takındığımız hoşgörülü yaklaşım tarzımız bir tevazu olarak değil, bir ahmaklık olarak algılanmış olacak ki bu yöndeki olumsuzluklar devam etmektedir. Bu nedenle söz konusu tavrımız yenilgi sonrasında gösterilen bir tepki değil haksızlığa ve kasıtlı davranışlara karşı bir duruş olarak değerlendirilmelidir. Gelinen noktaya bakıldığında takımımızın ligde arayı açmak üzere olduğu haftalarda başlayan bir dizi yanlışlar serisi bugün ligin dengesini değiştirmiş ve yarışın gidişatını apaçık belirlemiştir."

"HAKEM HATALARI BURSA MAÇINDA AYYUKA ÇIKTI"

Bursaspor maçında ofsayttan yenilen golün bütün parçalan birleştirildiğinde kendi taraflarından bir hakem hatası olarak değil, kasıtlı bir planın parçası olarak görüldüğünün vurgulandığı açıklama şu şekilde devam etti : "Gösterdiğimiz bu tepki Bursaspor maçındaki mağlubiyetimizin gölgelenmesi olarak yorumlanmamalıdır. Bizler yönetim olarak elbette içimizdeki yanlışların düzeltilmesi konusunda gereken çabayı göstereceğiz. Ancak bu sezon yaptığı yatırım ve her yönüyle olumlu bir tavır sergileyen kulübümüzün futbol olarak yaşadığı sıkıntıların faturasını kesmek genç bir hakeme kalmamıştır. Bursaspor maçına gelene kadar yaşadığımız hakem hatalarının bu maçta da ayyuka çıkması ve karşılaşmadan bir gece önce gösterilen tahkim kurulu işgüzarlığı ister istemez kafalardaki soru işaretlerini arttırmaktadır. Tahkim kurulu eminiz bu duyarlılığını bundan sonraki taleplerde gösterecektir."

"FEDERASYONDAN MANTIKLI BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Açıklama şöyle tamamlandı: "Geçtiğimiz sezon esame listesinde yapılan belgeli yanlışlık ortadayken Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasında yaşanan olaydaki suçluları açıklayıp kamu vicdanını rahatlatması beklenen Futbol Federasyonu'nun herhalde Sivasspor maçıyla takımımız aleyhine başlayan seri hatalara karşı mantıklı açıklaması olacaktır. İnandığımız, güvendiğimiz ve bunu her fırsatta dile getirdiğimiz Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mahmut Özgener'den olaylara müdahil olarak, her konuda Türk futboluna örnek olan yapısını devam ettirmesini ve kamuoyunu rahatlatacak bir yaklaşım sergilemesini bekliyoruz. Aksi halde Trabzonspor yönetimi olarak kulübümüzün haklarını her platformda korumak adına gereken tavrı göstereceğimizin bilinmesini isteriz. Bundan sonra sahada yapılacak benzer hatalara karşı sessiz kalmayıp gerekli tavrı sergilenecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor