TS'nin HES rakipleri 4'e çıktı

Çaykaralı hemşehrimiz Kalyon İnşaat'tan sonra dün de Mersin'den Taşel İnşaat ile Ankara'dan İnterkon Yapı San. ihaleye girmek için başvuru yaptı. Ankara'da Biraraya Geldiler TRABZONSPOR'UN talip olduğu HES Projesi'ne Kalyon İnşaat'ın başvuru yapması ve dü

TS'nin HES rakipleri 4'e çıktı

Çaykaralı hemşehrimiz Kalyon İnşaat'tan sonra dün de Mersin'den Taşel İnşaat ile Ankara'dan İnterkon Yapı San. ihaleye girmek için başvuru yaptı.

Ankara'da Biraraya Geldiler
TRABZONSPOR'UN talip olduğu HES Projesi'ne Kalyon İnşaat'ın başvuru yapması ve dün akşam saatlerine kadar başvurusunu geri çekmemesi Trabzon'da tepkiyle karşılandı. Dün Bayındırlık İskan Bakanı Faruk Özak, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Kalyon İnşaat sahibi Hasan Kalyoncu'nun Ankara'da biraraya geldikleri öğrenildi.

Proje Cazip, Başvuru Az
ÖTE yandan Uzungöl HES 1'e yapılan 3 başvurunun düşük olması Trabzonspor saygısına bağlandı. Bir DSİ yetkilisi, “Böyle bir HES projesine 60 civarında şirket başvurabilirdi. Ancak Trabzonspor olunca çoğu kimse geri döndü ya da bilgi alarak girmedi. Elazığ'ın Palu'daki bunun yarı kapasitesinde bir projeye 42 başvuru yapıldı” yorumunu yaptı.

Dün askı süresi tamamlanan Bordo Mavi Uzungöl HES 1 Hidroelektrik santrali için başvuran firma sayısı Bordo-Mavi ile birlikte 4'e çıktı. Çaykaralı hemşehrimiz Kalyon İnşaat'tan sonra dün de Mersin'den Taşel İnşaat ile Ankara'dan İnterkon Yapı San. ihaleye girmek için başvuru yaptı. İhalenin 1 ay içinde yapılması bekleniyor.

Trabzonspor'un talip olduğu HES projesine Kalyon İnşaat'ın başvuru yapması ve dün akşam saatlerine kadar başvurusunu geri çekmemesi Trabzon'da tepkiyle karşılandı. Dün Bayındırlık İskan Bakanı Faruk Özak, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Kalyon İnşaat sahibi Hasan Kalyoncu'nun biraraya geldikleri öğrenildi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Hasan Kalyoncu ile biraraya geldiklerini doğrularken, çekilme konusunda herhangi bir görüşme yapmadıklarını söyledi.

Şener, “Bu proje Trabzonspor'un geleceğidir. Biz, bizden sonrakilere çok önemli avantajlar bırakmak istiyoruz. Onun için HES 1 Projesi'ne talibiz ve ihalede alacağız. Bu konuda rakiplerimize baskı yapmamız sözkonusu değildir” dedi. Öte yandan Şener, “Çekilme konusunu görüşmedik” dese de çekilmenin gündeme geldiği ancak Kalyoncu'nun, “Çekilmek istemiyorum. Trabzonspor'la birlikte yapalım” dediği ve bu önerinin Başkan Şener tarafından kesin bir dille reddedildiği iddia edildi.

İhaleye başvuru yapan diğer iki işletmenin ise Kalyon İnşaat'ın tutumuna göre tavır belirleyecekleri ileri sürüldü. Bazı kaynaklar bu iki işletmeyi de Kalyon İnşaat'ın organize ettiğini dillendirse de böyle bir bilgiye ulaşılamadı. İhale tarihi henüz kesinlik kazanmazken, ihalenin bir ay ya da 40 gün içinde yapılabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor