TS'nin derdi teknik adam değil

Ligde arzu edilen sonuçların alınamaması üzerine tartışılan isim haline gelen Trabzonspor Teknik Direktör Hugo Broos, koltuğunun sallandığı iddia edilirken, Bordo-mavili kulüpte son 25 yılda yaşanan teknik adam değişikliklerinin çözüm olmadığı görülüyor.

TS'nin derdi teknik adam değil
Ligde arzu edilen sonuçların alınamaması üzerine tartışılan isim haline gelen Trabzonspor Teknik Direktör Hugo Broos, koltuğunun sallandığı iddia edilirken, Bordo-mavili kulüpte son 25 yılda yaşanan teknik adam değişikliklerinin çözüm olmadığı görülüyor.

Turkcell Süper Lig'de en son şampiyonluğunu 1983-84 sezonunda, teknik direktör Ahmet Suat Özyacı ile birlikte elde eden Trabzonspor söz konusu tarihten bugüne kadar ligde şampiyonluk sevinci yaşayamadı. Son 25 yılda 25 teknik adam Trabzonspor Teknik Direktörlük koltuğuna otururken bazıları sezonu tamamlayamadan ayrıldı bazıları ise istenilen sonuçlar elde edilememesi üzerine sezon sonunda görevi bırakmak zorunda kaldı.

Gençlerbirliği ve Gaziantepspor maçlarının beraberlikle sonuçlanmasıyla birlikte Trabzonspor alışılagelmiş çark yeniden işlemeye başladı. Camiada alınan beraberliklerin tek sorumlusu olarak gösterilen Hugo Broos'un, koltuğu sallanmaya başladığı görüşü ağırlık kazanırken, geçmişte yaşanan deneyimlerden ders çıkartan bordo-mavili yönetim yeni bir teknik direktör değişikliğine sıcak bakmıyor.
Trabzonspor yaşadığı son şampiyonluğun ardından, Bordo-mavili takım ile önceki sezonlarda iki kez şampiyonluk yaşayan Özkan Sümer 1984-85 sezonunda teknik direktör olarak görev aldı. 24 maç görevde kalan Sümer'in ardından İlsay Akçay teknik direktörlük görevine getirilerek 10 maç takımla birlikte oldu.

1985-86 sezonu ise Trabzonspor için bir dönüm noktası oldu. Bordo-mavili kulüp tarihinde ilk kez bir yabancı teknik direktörü bünyesine kattı. Jürgen Sundermann ile anlaşan Trabzonspor, söz konusu teknik adam ile 26 maça çıktı. Sundermann sezonu tamamlayamazken aynı sezonda Trabzonspor'u 4. kez şampiyon yapan Ahmet Suat Özyazı göreve getirildi. 8 maç görevde kalan Özyazıcı, 1986-87 sezonunu tamamlarken, 1987-88 sezonunda ise 19 maç takımın başında kaldı. Aynı sezonda Metin Türel takımla birlikte sezonu tamamladı.

1988-89 sezonunda ise takımın başına ikinci kez yabancı bir teknik adam daha getirildi. Werner Biskup'un gelişide-gidişi kadar ilginç oldu. Takımın başında 4.hafta kalan Biskup'un ayrılmasından sonra teknik direktör olarak Şenol Güneş takımın başına getirildi. Güneş, 32 maç takımın başında yer aldı.

1989-90 sezonunda göreve getirilen Urbain Braems ise sezonu tamamlayan teknik direktör oldu. 1990-91 sezonunda ise takımı çalıştıran Özkan Sümer de sezonu tamamlayan isimler arasında yer aldı. 1991-92 sezonunda ise göreve tekrar Urbain Braems getirildi. Sezonu tamamlayan Belçikalı çalıştırıcı aynı sezonda Türkiye Kupasını da Trabzonspor'a kazandıran isim oldu. 1992-93 sezonunda Belçikalı teknik direktör George Leekens Bordo-mavili takım ile sezonu tamamladı. 1993-94 sezonunda ise 4. hafta işler iyi gitmeyince görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Aynı sezon takımın başına Şenol Güneş getirildi. Söz konusu sezonda takımın başında 26 maça çıkan Güneş, 1994-95-96 sezonlarında takımı çalıştırırken, 1996-97 sezonunda 20. haftasında istifa ederek görevinden ayrıldı. Aynı sezonda Yılmaz Vural takımın başına geçerek sezonu tamamladı.

TRABZONSPOR 1997-98 SEZONUNDA TAM 3 TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİRDİ
Trabzonspor 1997-98 sezonunda ise 3 teknik adam değişikliği yaşadı. Sezona Yılmaz Vural ile başlayan Trabzonspor, 9 maç sonra Özkan Sümer'i göreve getirdi. Takımın başında 15 maç kalan Sümer'in ardından ise Ali Kemal Denizci takımın başına getirildi. 1998-99 sezonunda ise Gordon Milne takımın başına getirildi. İngiliz teknik adam Trabzonspor'da sezonu tamamlayan isim oldu.

2000'Lİ YILLARDA DA TRABZONSPOR'DA DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMADI
1999-2000 sezonuna efsane teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı'yla başlayan ve şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Karadeniz ekibi bu hedefine yine ulaşamadı. Özyazıcı takımın başında 14 maç kalırken, yerine göreve getirilen Giral Bulak ile sezonu tamamlayan Trabzonspor, 2000-01 sezonunda ise 18 maç sonra Giray Bulak'la yollarını ayırdı.
Bulak'dan görevi devralan Sadi Tekelioğlu ise Bordo-mavili takım ile sezonu tamamlarken, 2001-2002 sezonunda ise ilk devre takımla birlikte olabildi. Görevinden ayrılan Tekelioğlu'nun yerine gelen Alman teknik adam Hans Peter Briegel ile sezonu tamamlayan Bordo-mavili takım. 2002-2003 sezonunda ise Samet Aybaba'yı göreve getirdi. Aybaba ile sezonu tamamlayan Trabzonspor aynı yıl Türkiye Kupasını müzesine götürdü.

2003-2004 SEZONUNDA DA TRABZONSPOR 3 KEZ TEKNİK ADAM DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ
2003-2004 sezonuna Samet Aybaba ile başlayan Karadeniz temsilcisi Trabzonspor'da işler iyi gitmeyince Aybaba takımın başında 14 maç kalabildi. Bordo-mavililerde altyapı sorumlusu efsane oyuncu Turgay Semercioğlu'nu takımın başına getirildi. Ancak Semercioğlu takımın başında 5 maç kalabildi ve daha sonra ekip Ziya Doğan'a teslim edildi. Doğan döneminde Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı müzesine götürme başarısı gösterdi ancak şampiyonluk hasretine son veremedi.
2004-2005 sezonuna şampiyonluk parolası ile başlayan Trabzonspor, Ziya Doğan yönetiminde 14 maça çıktı. Doğan'ın istifasının ardından takımın başına getirilen ve 3 maç kalan İhsan Derelioğlu, görevini Şenol Güneş'e bıraktı. Söz konusu dönemde Trabzonspor-Fenerbahçe ile girdiği şampiyonluk yarışını ise kaybetti.
2005-2006 sezonuna Şenol Güneş ile başlayan Trabzonspor'da yine işler iyi gitmeyince Güneş, 7. haftadan sonra istifa etti. Orhan Çıkrıkçı 1 maç takımın başında sahaya çıkarken, Trabzonspor sezonu Vahid Halilhodziç ile tamamladı.

2006-2007 HATALAR ZİNCİRİ DEVAM ETTİ
2006-2007 sezonuna Brezilyalı teknik direktör Sebastiao Lazaroni ile başlayan Trabzonspor, Alman teknik adam Werner Biskup'daki olayın aynısını yaşadı. Takımın başında 4 maç kalan Lazaroni yüklü miktardaki tazminatını da alarak takımdan ayrıldı. Söz konusu sezonda Trabzonspor takımı 3 yıl önce çalıştıran Ziya Doğan'a yöneldi. Sezonu Doğan ile tamamlayan Trabzonspor, 2007-2008 sezonunun 9. haftasına Ziya Doğan ile yollarını ayaBordo-mavili takım ile sezonu taırmak zorunda kaldı. Trabzonspor altyapısında
görevli Ahmet Özen'e takımı 1 maç teslim etmesinin ardından Ersun Yanal ile anlaşan Trabzonspor sezonu genç teknik adam ile tamamladı.
2008-2009 sezonuna yaptığı flaş transferlerin ardından şampiyonluk parolası ile başlayan Trabzonspor'da hesaplar yine tutmadı. Sivasspor maçı sonrası Yanal ile yollarını ayıran Trabzonspor, takımı 5 maç Ahmet Özen'e emanet etti.
2009-2010 sezonuna Hugo Broos ile başlayan Trabzonspor, istenilen sonuçların alınamaması üzerine tartışılmaya başlanan Belçikalı teknik adamın koltuğunun sallandığı iddia edilirken, geçmişte teknik adam konusunda hatalar zinciri yaşayan Bordo-mavili kulüpte teknik direktör değişikliğinim çözüm olmaktan çıktığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor