TS'nin Avrupa yolu Kafkas'tan geçiyor

Trabzonspor, Avrupa kupalarına katılma yolunda kritik bir haftaya giriyor.Deplasmanda Medical Park Antalyaspor’u mağlup etmesi gereken bordo-mavililer, Tolunay Kafkas’ın takımı Kardemir Karabükspor’un, Sivasspor’u yenmesini bekleyecek.Spor Toto Süper Lig’

TS'nin Avrupa yolu Kafkas'tan geçiyor

Trabzonspor, Avrupa kupalarına katılma yolunda kritik bir haftaya giriyor.

Deplasmanda Medical Park Antalyaspor’u mağlup etmesi gereken bordo-mavililer, Tolunay Kafkas’ın takımı Kardemir Karabükspor’un, Sivasspor’u yenmesini bekleyecek.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında sahasında Galatasaray’a 4-1 mağlup olarak lig dördüncülüğünü Sivasspor’a kaptıran Trabzonspor’da tüm planlar değişti. Beşinci sıraya gerileyen Karadeniz ekibi, deplasmanda oynayacağı Medical Park Antalyaspor’u mağlup edip, Kardemir Karabükspor’a konuk olacak olan Sivasspor’un ise yenilmesini bekleyecek. Bordo-mavililerin bir nevi kaderi, yönetim tarafından takımdan gönderilen teknik direktör Tolunay Kafkas’ın ellerinde olacak.

PLANLAR TUTMAZSA BİR ÖN ELEME DAHA FAZLA OYNAYACAK

Trabzonspor’un, Medical Park Antalyaspor’u yenip, Sivasspor’un ise Kardemir Karabükspor deplasmanından 1 puan dahi çıkarması halinde Trabzonspor, Avrupa kupalarında gruplara kalmak için bir ön eleme maçı daha fazla oynayacak. Yani, Karadeniz ekibi 2. ön eleme maçı sonrası gruplara kalabilecek. Karadeniz ekibi ligi 4. sırada bitirirse Play-off maçı oynayarak gruplara kalabilecek.

BEKLEYEN BAŞKA BİR TEHLİKE

Trabzonspor’da bu senaryolar üzerinde konuşulurken hiç kimsenin aklı dahi getirmek istemediği başka bir senaryo da Karadeniz ekibi için söz konusu. Trabzonspor, Antalya'da kayıp yaşar ve Kasımpaşa da, Akhisar Belediyespor’u mağlup ederse işler iyice karışacak. Fırtına berabere kalırsa ve Kasımpaşa yenerse ikili averajda önde olan İstanbul ekibi, beşinci olacak. Bordo-mavililer böylece Avrupa'nın dışında kalacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor