TS'nin akıllı başkana ihtiyacı var

Mevcut yönetimin göreve geldiği günden beri iyi yaptığı bir şeyi bulmaya gayret ettiğini ancak iyi bir icraatını bulamadığını ifade eden Hacısalihoğlu, "Birçok konuda acemice, hatalı, kulüp yapısını ve spor yöneticiliğini bilmeden yanlışlar yaptılar. Sonu

TS'nin akıllı başkana ihtiyacı var

Mevcut yönetimin göreve geldiği günden beri iyi yaptığı bir şeyi bulmaya gayret ettiğini ancak iyi bir icraatını bulamadığını ifade eden Hacısalihoğlu, "Birçok konuda acemice, hatalı, kulüp yapısını ve spor yöneticiliğini bilmeden yanlışlar yaptılar. Sonunda Trabzonspor'a zarar verildi. Temsilde ve saha sonuçlarında başarılı olamadılar. Transferde kötüydüler, diğer kulüplerle ilişkilerde yanlış görüntü verdiler, federasyonla ilişkide çarpık zikzaklar çizdiler, deneyimli ve dengeli davranamadılar" dedi.

ALBAYRAK'IN ADAYLIĞI!
Hacısalihoğlu, "Ben şahsen Albayrak ve mevcut yönetimin iyi niyetli de olsa faydalı işler yapamadığını görüyorum. İstikrar kurumlar için çok önemli istikrarı yakalamak lazım ama doğrunun, iyinin, güzelin istikrarı olur, yanlışın, hatanın istikrarı olmaz. Bu durumdan bütün Trabzonspor sevenleri rahatsız. Bu yüzden camianın içinde olanlar iyi bir liste çıkartıp aday olursa, delegenin oyunu büyük çoğunlukla alır. Sürekli eski yönetimi karalamakla, hayali düşmanlar yaratmakla, kendi kendinize senaryolar üretmekle bir yere varamazsınız. Bu yönetimin yaptığı iş budur, yapacağı ise işi ehillerine bırakmaktır" dedi.

DENGESİZ CESARET ZARAR VERİR
Hacısalihoğlu, "Şu anda adaylık için bazı isimler geçiyor. Herkesin adaylığa hakkı vardır ama biraz seçici davranmak, yapabilirliğe daha çok dikkat etmek gerekir. Cesaret iyi bir şey ama cesareti de dengeli, düzenli kullanmak gerekir, aksi halde o cesaret zarar verir. Serdar Bali, Hacı Yıldız sevdiğimiz kardeşlerimiz, diğer arkadaşımız (İbrahim Hacıosmanoğlu) Trabzonspor camiasından olmadığı için hakkında fikrim yok, başka adaylar da çıkar ama seçimde sayı 2-3'e düşer" diye konuştu.

TEKNİK KADRO DEĞİŞİKLİĞİ LAZIM
Hacısayihoğlu, "Trabzonspor'un yapması gereken, önce hedefini belirlemeli. Şu anda bu hedef belli değil, sanal hedefler vermemek lazım. Başkan, yönetici ve hoca heyecanlı davranıp bir galibiyetle uçuk beyanatlar veriyor, tersi olunca da hayal kırıklığı ortaya çıkıyor. Şampiyonluk diyorsan, bütün güçlerinle ona göre davranmalı, transfer yapmalısın. Trabzonspor'un hedefi hep zirve olmalı, Avrupa kupaları, Şampiyonlar ligi olmalı. Şampiyonluğu, kupayı hedeflemelisin ama bunun için bu hedefler doğrultusunda, doğru işler yapmalısın. Saha dışında bir olmalı, başta teknik kadro olmak üzere kadroda büyük değişiklikler yapmak gerekir. Takımda ne yıldız, ne tamamlayıcı oyuncu var. Rakibe üstünlük kuracak değil, rakibi durduracak, oyunu bozacak bir kadro oluşmuş, bu anlayışla zirveye oynanır mı?" dedi.

İLKESİZ BİR GÖRÜNTÜ VAR
Hacısalihoğlu, "Trabzonspor'un düşüncede birlik beraberliği yakalaması gerekir ama şu anda kuşku duyulması gereken, camiadaki duyarsızlık, ilgisizlik ve yılgınlık. Oto kontrol kalmadı. Halbuki söylenecek çok şey var. Bu kadar kötü sonuçlar alıyoruz, herkesle ters düşülüyor, hakkımız yeniliyor ama kimseden ses çıkmıyor. Federasyonla seçim öncesi yağ bal, şimdi menfaat için düşürmeye çalışıyorlar. İlkesiz bir görüntü ortaya çıkıyor, buna kimsenin hakkı olamaz. Trabzonspor her zaman, ilkeli, doğrunun yanında olmuştur" dedi.


Albayrak teklif
yaparsa..!

Başkan Nuri Albayrak'ın kendisine asbaşkanlık teklif edeceği iddiaları konusunda Hayrettin Hacısalihoğlu, "Benim böyle bir görevi aklımdan bile geçirmem mümkün değil. Ama kapıma gelirlerse tabi ki kapris yapmadan görüşürüm ama fikrim asla değişmez" dedi.

Hacısalihoğlu, kendi adaylığı konusunda ise, "Trabzonspor'un böyle bir ihtiyacı olur da bize başkan veya yönetici, hangi şekilde olursa olsun görev yapmam istenirse, o günkü şartlarda içinde onu değerlendiririz. Ama şu anda gelişen bir hadise yok" dedi.

Trabzon kadrosu
yetersiz değil, değil

Trabzonspor'un kadrosu yetersiz değil, dengesiz olduğunu da belirten Hacısalihoğlu, "Aynı mevkiye aynı kalitede çok sayıda oyuncu alınmış. Bu durum hem huzursuzluğa neden olmuş, hem performansı düşürmüş, hem de ekonomik yönden önemli külfet getirmiş. Trabzonspor'un transferi, çok çok deneyimi ve bilgisi olmayan bir hocanın hobilerine göre yönlendirilemez. Mevcut hocanın Trabzonspor için uygun olmadığını düşünüyorum. Yönetimle birlikte kulübe yanlış transferler yaptırdı. Bir dönem için Trabzonspor'a gelen bir hocaya .bu kadar mesuliyet verilmez, yönetimin yanlışlarından biri de budur" dedi.

Asla umutsuz değilim

Hacısalihoğlu, "Bütün olumsuz gelişmelere, kötü yönetime rağmen durum asla umutsuz değil. Trabzonspor'un önce akıllı bir yönetime ve başkana ihtiyacı var. Gerçek Trabzon sporseverleri bir dönem de olsa camianın uzlaşabileceği bir isim etrafında birleşmeli, destek vermelidir. Bu yönetim, geçmişte başarılı olan yönetim modellerini inceler, çağa uygular, akılcı davranıp ayaklarının üzerine basan bir Trabzonspor yaratabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor