TS'liler:3 Temmuz futbolda milattır

Trabzonsporlu taraftar grupları, 3 Temmuz tarihini futbolda milat olarak görmek istediklerini, artık eskisi gibi “İstanbul kulüpleri ve diğerleri” diye sınıf ayrımına tutulmak istemediklerini bildirdi.Trabzonsporlu “61 Gençlik”, “Trabzonlu Gençler”, “Vakf

TS'liler:3 Temmuz futbolda milattır

Trabzonsporlu taraftar grupları, 3 Temmuz tarihini futbolda milat olarak görmek istediklerini, artık eskisi gibi “İstanbul kulüpleri ve diğerleri” diye sınıf ayrımına tutulmak istemediklerini bildirdi.

Trabzonsporlu “61 Gençlik”, “Trabzonlu Gençler”, “Vakfıkebirliler”, “1461 Meydan”, “Yomralılar” ve “Uzunsokak” adlı taraftar grupları adına, futbolda yaşanan şike ve teşvik iddialarıyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan Özgür Özal, yaklaşık 10 gündür ülke gündemi meşgul eden futbolda şike ve teşvik depremini Türk futbol severler gibi kendilerinin de yakından takip ettiğini belirtti.

Bu süreçte futbolda şike depreminin kendileri için tek bir anlamının olduğunu ifade eden Özal, şunları söyledi:

“Biz, 3 Temmuz tarihini futbolda milat olarak görmek istiyoruz. Artık eskisi gibi İstanbul kulüpleri ve diğerleri diye sınıf ayrımına tutulmak istemiyoruz. Her zaman üstüne basa basa şunu söyledik, 'her kim kendi menfaatleri doğrultusunda Türk futbolunun kirlenmesine sebep oluyorsa o takım ve kişiler en ağır şekilde cezalandırılsın. Hatta bu Trabzonspor Başkanı Sadri Şener dahi olsa. Trabzonsporumuzun küme düşürülmesini bile temiz futbol adına kabullenebileceğimizi söyledik. Yaşanan bu süreçte kirli futbolun temizlenmesi adına en çok güvendiğimiz iki kurum vardı, bir tanesi yeni seçilen Futbol Federasyonu diğeri de Kulüpler Birliği'ydi. Fakat geçen süre içerisinde gördük ki bu iki kurum Türk futbolunun temizlenmesi için değil tamamen danışıklı dövüş yaparak kendi menfaatlerini koruma mantığı ile hareket etmişlerdir.”

Özal, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a da seslendiklerini belirterek, “Başkan seçilmenize rağmen, fanatik bir Fenerbahçeli olduğunuzu hem söylemlerinizde hem eylemlerinizde gizlemediniz. Yaşanan bu süreçte sanki TFF Başkanı gibi değil de Fenerbahçe Kulübü başkanı gibi davrandınız. Verdiğiniz demeçlerden anladık ki derdiniz Türk futbolunu temizlemek değil, Fenerbahçe'yi bu düştüğü kötü durumdan kurtarmak” dedi.

Özgür Özal, ülkenin bütün kurumlarının bir araya gelmesi gerektiğini de savunarak, “Türk futbolunu temizlemek için sen ben kaygısı taşımadan çürük yumurtalar ayıklansın” diye konuştu.

Basın toplantısına taraftar gruplarının temsilcileri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor