TS'liden GS'liye Stad

Bozoğlu Grubu: Stadı 18 ayda bitiririzGalatasaray için yapılacak stat ihalesinde en yüksek gelir payı teklif eden Bozoğlu İnşaat, stadı 1.5 yılda bitirmeyi, Ali Sami Yen'in yerine de 200 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyorAli Sami Yen Stadyumu yerine S

TS'liden GS'liye Stad

Bozoğlu Grubu: Stadı 18 ayda bitiririz

Galatasaray için yapılacak stat ihalesinde en yüksek gelir payı teklif eden Bozoğlu İnşaat, stadı 1.5 yılda bitirmeyi, Ali Sami Yen'in yerine de 200 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor

Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de kurulacak yeni spor kompleksi ihalesinin ilk turunda Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) en yüksek gelir payı teklif eden Bozoğlu İnşaat'ın sahibi Hasan Bozoğlu, "İhalenin kesinleşmesi halinde verilen süreden 6 ay önce bitirmeyi, Ali Sami Yen'in yerine de 200 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz" dedi

Daha önce iki stad yaptı

İhalede en uygun teklifi veren firmanın sahibi Hasan Bozoğlu, bugüne kadar Şanlıurfa ve İzmir'de iki stadyum işi üstlendiklerini ifade ederek, "Teklif veren firmalar için altyapısı en uygun firmayız" dedi.
Hasan Bozoğlu, AKP'ye yakın olmasından dolayı son dönemde firmasının yıldızının parladığı iddialarına ise, "Bunu söylemek haksızlık olur. Çünkü 40 yıllık bir firmayız ve en büyük işimiz olan İzmir metrosu yapımını CHP'li belediyeden aldık" dedi.
"Trabzonsporluyum ama Galatasaray'a stadyum yapmayı çok istiyorum" diyen Bozoğlu, İstanbul'a büyük bir eser kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.

Stadın yerine rezidans

40 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de önemli pek çok inşaat projesine imza atan Bozoğlu, Mecidiyeköy'de rezidans, hotel ve iş merkezi yapmayı planlıyor.

Bozoğlu, proje çizimini Japon ve Türk mimarların gerçekleştirdiği Seyrantepe'deki stadyum yapımı için birbirinden ilginç ve Galatasaray'a yakışır sürpriz detaylar olduğunu ancak bunların neolduğu konusunda bir hafta sonra açıklama yapacaklarını belirtti.
Şu an, muayyen bedeli 250 milyon dolara olan İzmir metrosu inşasını hızla sürdüren Bozoğlu Grup'un referansları arasında TOKİ'nin Gençlik Spor Müdürlüğü, Savunma Bakanlığı ile Bayındırlık Bakanlığı'nın birçok projesi bulunuyor.

Yine TOKİ'nin 1234 konuttan oluşan Uzundere İzmir projesi, 616 konutluk Burdur projesini ise geçen sene tamamlayan Bozoğlu, şuan Toki-Emlak GYO ile İzmir ve Türkiye'nin en prestijli projeleri içinde yer alan yaklaşık 200 milyon dolar değerindeki Mavişehir Evleri projesine devam ediyor.

Spor tesisi inşaatında da oldukça iddialı olan Bozoğlu Grup'un bu alanda da birçok projesi bulunuyor. Şanlıurfa Stadyumu ve İzmir'de organize edilen üniversite olimpiyatları için Türkiye'nin en modern ve yüksek teknolojiye sahip 10 bin kişilik kapalı spor salonu ise bunlardan yalnızca birkaçı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor