TS'li basketçinin zor anları

Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Sancak Spor Kulübü'nde forma giyen sporcular azimleri ve yaptıkları hareketlerle herkesin takdirini kazanırken kendileriyle tekerlekli sandalye üzerinde basketbol oynayan Trabzonspor'un ABD'li oyuncu

TS'li basketçinin zor anları

Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Sancak Spor Kulübü'nde forma giyen sporcular azimleri ve yaptıkları hareketlerle herkesin takdirini kazanırken kendileriyle tekerlekli sandalye üzerinde basketbol oynayan Trabzonspor'un ABD'li oyuncusu Michael Anthony Scott ise oldukça zor anlar yaşadı.

Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre nüfusunun yüzde 10'undan fazlası engellilerden oluşan Türkiye'de, bazı engelliler kendilerini toplumdan soyutlarken çok sayıda engelli vatandaş ise fiziksel engellerinin hayatla aralarında bir engel oluşturmasına izin vermiyor ve hayata sıkı sıkıya bağlanıyor. Engelliler, sosyal hayatın çeşitli alanlarında varolma mücadelesi verirken son yıllarda giderek artan bir şekilde de sportif faaliyetlerin içerisinde yer alıyorlar. Galatasaray Bedensel Engelliler

Basketbol takımının Japonya'da dünya şampiyonu olmasıyla engelli sporcuların desteklenmeleri durumunda neleri başarabileceklerinin en güzel göstergesi oldu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi'nde Trabzon'u temsil eden Bedensel Engelliler Sancak Spor Kulübü'nde forma giyen bedensel engelli sporcular da büyük zorluklarla yaptıkları bu spor sayesinde hayata daha sıkı tutunuyorlar. Tekerlekli sandalye üzerinde sergiledikleri mücadele ve yaptıkları birbirinden güzel hareketlerle herkesin takdirini kazanan engelli sporcular, attıkları basketler ve yaptıkları hareketlerle profesyonel basketbolcüleri aratmıyor.

ABD'Lİ BASKETBOLCÜ TEKERLEKLİ SANDALYE ÜZERİNDE OYNAMAKTA ZORLANDI

Aynı salonda çalışma yapan ve Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden Trabzonspor Basketbol Takımı sporcuları da, bedensel engelli basketbolcüleri büyük bir hayranlık ve beğeniyle izledi. Bordo-mavili takımın ABD'li oyuncusu Michael Anthony Scott, tekerlekli sandalye üzerinde basketbol oynamaya çalışırken oldukça zorlandı. ABD'li basketbolcu topu sürerken sandalyeyi kullanmakta zorlanınca, kendisine engelli sporcular yardımcı oldu. Tekerlekli sandalye üzerinde basketbol oynamanın çok zor olduğunu

söyleyen Scott, "Bu işi 10 saniye yapmak bile çok zor. Ben tekerlekli sandalye üzerinde bir maçı asla tamamlayamazdım. Son derece zor bir spor" diye konuştu.

Bordo-mavili basketbolcülerden Ufuk Yanar ve Umut Tınay da engelli sporcuların basketbol gibi son derece zor bir sporu kendilerini aratmayacak bir hız ve ustalıkla oynadığını dile getirerek engelli sporculara her alanda destek olunması gerektiğini ifade ettiler.

 

HİÇBİR ENGELLİ HAYATA KÜSMEMELİ

Sancakspor formasını giyen ve spor sayesinde hayata daha sıkı tutunduklarını belirten bedensel engelli basketbolculer, herkesin bir engelli adayı olduğunun akıldan çıkartılmaması gerektiğini vurgulayarak kendilerine acınmasını değil destek olunmasını istediler. Bedensel engellilerin hayata küsmemesi gerektiğini, fiziksel engellerin azmedildiği zaman aşılmasının mümkün olduğunu belirten sporcular, bütün engellileri kendileri gibi spor yapmaya çağırdı.

Sancakspor Kulüp Başkanı Zeki Sancak ise 1996 yılında İstanbul'da kurulan kulübün 2006 yılında Tekerlekli Sandalye 1. Ligine çıktığını belirterek kısıtlı imkanlarla büyük işler başardıklarını söyledi. Engellileri spora yöneltmek için çalıştıklarını kaydeden Sancak, "Trabzon Sancakspor şu anda 2. Ligde mücadele ediyor. Yeni sezonda tekrar 1. Lige yükselmek için çalışacağız, bunu başaracağımıza inanıyorum. Ancak yeterli destek bulamıyoruz. Çünkü başarının olmadığı yerde destek de olmuyor. Maalesef durum

bu. Biz bu işi Trabzonspor Kulübü'ne bırakmak istiyoruz. Eğer Trabzonspor Kulübü bu işi üstlenirse daha fazla destek bulunur ve daha da başarılı olunur" diye konuştu.

Yapılan çalışmanın ardından Trabzonsporlu basketbolcular, engelli basketbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor