TS'den Yattara'ya tepki

önce basın toplantısı yapıp gidiş izni istedi, şimdi “zorla gönderildim” diyor. Yok böyle şey." "Fransız okul değil, öğretmen sözü verdik. Bunu da tuttuk. Hoca ve başkanın sözleri dokunmuş olabilir. Ama uzatmayacağız, gündemimiz Yattara değil" Hacısalihoğ

TS'den Yattara'ya tepki
önce basın toplantısı yapıp gidiş izni istedi, şimdi “zorla gönderildim” diyor. Yok böyle şey."

"Fransız okul değil, öğretmen sözü verdik. Bunu da tuttuk. Hoca ve başkanın sözleri dokunmuş olabilir. Ama uzatmayacağız, gündemimiz Yattara değil"

Hacısalihoğlu'dan samimi açıklamalar...
Trabzonspor'da Antalyaspor galibiyetinin ardından İbrahima Yattara konusunun artık tamamen gündemden düşeceği düşünülmüştü. Ancak Gineli'nin önceki gün yaptığı açıklamalar yine rotayı bu yöne kaydırmış, kafalarda bir takım soru işaretleri uyandırmıştı. Yattara, direkt olarak yönetimi hedef alıyor, “Gitmedim, gönderildim” diyor, üstelik bir de verilen ve tutulmayan sözlerden bahsediyordu.

Yattara'nın Katar'a transferinin ve konunun en yakın muhabaplarından olan Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu'na, iddialar soruldu. Hacısalihoğlu da samimi açıklamalar yaptı.

'Hep ayrı çalışıyordu'
Önce Yattara'nın tesislere alınmadığı yönündeki konuya açıklık getirdi Hacısalihoğlu: “Yattara zaten sakatlığının önemli bir bölümünde takımdan ayrı çalışmış bir oyuncu. Son periyot için de özel bir program verildi kendisine ve gösterilen yerlerde devam ediyor. Daha önce de böyleydi, şimdi de öyle.”

'Gereksiz yere kaşınıyor'
Üstüne basa basa artık konuyu uzatmak istemediklerini dile getiren Bordo-Mavililer'in asbaşkanı, “Ancak insanların bilmesi gerekenler de var” diyor. Kulüpten ayrılan oyuncuların zaman zaman böyle açıklamalar yapabildiğini dile getiren Hacısalihoğlu, “Bu sözler kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Medya da konuyu kaşıyor. Gerçekle alakası yok ama futbolun içinde olan hadiseler bunlar. Hatta bunlar artık kölelik devrinden kalmış ifadeler. Neymiş yani zorla mı göndermişiz...”

'Garip çelişkiler var'
“Bakın, bilinmesi gereken şeyler var... Birkaç gün önce yönetime dahi haber vermeden, amacı da yönetimden izin istemek olan bir toplantı organize ediyorsunuz ve yaptığınız toplantıda da bunları söylüyorsunuz. Sonra iki gün sonra, 'Ben gitmedim, gönderildim' oluyor bu iş. Bu fikir değişikliğini anlamak mümkün değil. Bunu neden yaptı bilmiyorum. Ama yanlış yönlendirilmiş olabilir. Ya da başkanımız ve hocamızın konuya ilişkin sözlerinden etkilenmiş olabilir. Hepsini kamuyonun takdirine bırakıyoruz.”

'Okul mu açacaktık yani!'
Bir de Yattara'nın üzerinde durduğu Fransız okul mevzusu vardı. Ve söz yine Hacısalihoğlu'nda: “O olay da açıkladığı gibi değil. Trabzon'un şartları bir günde mi değişti? Biz kendisine asla Fransız okulu sözü vermedik. Zaten veremeyiz de. Ne yapıcaktık? Yattara için okul mu açıcaktık? Biz Fransızca konusu için hoca sözü verdik, tuttuk da. Öğretmenin parasını da kulüp ödemiştir. Yattara'yı bu açıklamalarıyla başbaşa bırakıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor