TS'den tüzük açıklaması

Trabzonspor Kulübü tüzüğünün tadili için 07.09.2008 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul sonucu, değişen kısımlarıyla birlikte tüzüğün son şekli Trabzon Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'ne gönderildi. Hukuk İşleri Sorumlumuz Av.Ali Sürmen, Der

TS'den tüzük açıklaması
Trabzonspor Kulübü tüzüğünün tadili için 07.09.2008 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul sonucu, değişen kısımlarıyla birlikte tüzüğün son şekli Trabzon Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'ne gönderildi.


Hukuk İşleri Sorumlumuz Av.Ali Sürmen, Dernekler İl Müdürlüğü'nün 16.09.2008 tarihli “Genel Kurul İnceleme Raporu”'nda özellikle 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 72 ve 80. maddelerine atıfta bulunarak, derneğin zorunlu organlarının Genel Kurul, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu olduğunu vurguladığını, başka organların da kurulabileceğini ancak bu kurulacak organların zorunlu organların görevlerini üstlenemeyeceğini belirterek mevcut tüzüğün 27 maddesinin değiştirilmesini bildirdiğini açıkladı.

Değiştirilmesi istenen 27 maddenin 19'unun içeriğinin Divan Başkanlık Kurulunun görev ve yetkileriyle seçimine ait olduğuna işaret eden Sürmen, “Öneriler Divan Başkanlık Kurulu'nun, derneğin genel kurullarında bir organ olarak delegeler tarafından seçilmesi ve yönetim kurulu kararları üzerinde denetim görevinin olmadığı sonucunu doğurmaktadır” diye konuştu.

Sürmen, reddedilen tüzük taslağında bulunan ve Dernekler İl Müdürlüğü'nün “Genel Kurul İnceleme Raporu”'nda yer alan diğer konular hakkında, yönetim kurulunca yeniden çalışmalara başlanacağını ve tüm gelişmelerin camiamızla paylaşılacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler