TS'den gitti Racing'te kral oldu

Arjantin'de 11 gol atan Teofilo, krallıkta bitime 1 hafta kala zirveye yerleşti, milli takıma da seçildi.Arjantin Ligi'nde başta Bordo-Mavili taraftarlar olmak üzere Türk futbolseverlerin çok yakından tanıdığı bir isim sezona damgasını vurdu. 2010 yılının

TS'den gitti Racing'te kral oldu

Arjantin'de 11 gol atan Teofilo, krallıkta bitime 1 hafta kala zirveye yerleşti, milli takıma da seçildi.

Arjantin Ligi'nde başta Bordo-Mavili taraftarlar olmak üzere Türk futbolseverlerin çok yakından tanıdığı bir isim sezona damgasını vurdu. 2010 yılının başında geldiği Trabzonspor'da uyum sorununu bir türlü atlatamayan Teofilo Gutierrez, geride bıraktığımız sezona müthiş bir başlangıç yapmıştı.

Süper Kupa finalinde Bursaspor karşısında yaptığı hat-trick'le Karadeniz ekibine zaferi getiren Kolombiyalı forvet sonrasında Ankaragücü'ne iki gol, Manisaspor'a da bir gol atmıştı. Ancak yıldız oyuncu, adapte olamadığı gerekçesiyle Türkiye'den ayrılma kararı aldı ve kaçarcasına Güney Amerika'ya döndü.

Arjantin Ligi kulüplerinden Racing ile anlaşan Teofilo, buradaki performansıyla parmak ısırttı. Mavi-Beyazlı forma altında 11 kez ağları sarsan 26 yaşındaki forvet gol krallığında zirveye yerleşti.

Porto'lu Falcao'ya karşı...
Teofilo Gutierrez buradaki başarılı performansıyla Kolombiya Milli Takımı Teknik Direktörü Hernan Dario Gomez'in dikkatini çekti. Tecrübeli çalıştırıcı, Trabzonspor'un eski golcüsünü Copa America'nın 22 kişilik kadrosuna dahil etti. Gutierrez; Porto'lu Falcao, Wigan'lı Rodellaga ve Tijuan'dan Dayro Moreno'ya karşı forma savaşı verecek.

Ancak hazırlıklar için Bogota'ya giderek, milli takım kampına katılan Teofilo, ligin son haftasında şampiyonluğunu bir hafta önce ilan eden Velez deplasmanında takımdaki yerini alamayacak. 10 golü bulunan Campora ile Stracqualursi final haftasını gol atamadan kapatırlarsa Kolombiyalı yıldız krallığını resmen ilan edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor