TS'den ailelere Psikolojik destek

Trabzonspor Altyapı Takımlarına yönelik kurulan Psikolojik Destek Depertmanı tarafından altyapı sporcu ailelerine yönelik konferans verildi.Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan konferansta konuşan Altyapı takımları teknik sorumlusu Sadi Tekelioğlu, ail

TS'den ailelere Psikolojik destek

Trabzonspor Altyapı Takımlarına yönelik kurulan Psikolojik Destek Depertmanı tarafından altyapı sporcu ailelerine yönelik konferans verildi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan konferansta konuşan Altyapı takımları teknik sorumlusu Sadi Tekelioğlu, ailelerin futbolcularla olan ilişkilerini ve takımla olan diyaloglarını sağlıklı bir temele oturtmanın yararlarına değindi.

Ailelerin, antrenörlerin, yöneticilerin ve psikologların yapacağı ortaklaşa çalışmanın başarı ve mutluluğu getireceğini ifade eden Tekelioğlu, anne babaların da sorularını cevapladı.

Daha sonra söz alan Uzman Psikolog Faruk Bozkır ise ergenlik dönemi psikolojisini anlattı. Ailelerin bu döneme yönelik yanlış tutumlarını örneklerle açıklayan Bozkır, sağlıklı iletişimin kurulması için gerekli şartlara vurgu yaptı.

Özellikle altyapı futbolcularında görülen performans kaygısına değinen Bozkır, ailelerin sporcuya yönelik yoğun bir beklenti içine girmelerinin futbolcularda başaramama korkusu oluşturduğunu bunu önlemek için hassas olunması gereken noktaları açıkladı.

Aileler tarafından ilgiyle takip edilen konferans sonunda sporcu anne babaları Bozkır'a çeşitli sorular yönelttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor