TS'de yönetim otorite kuramadı

Yılmaz Milli Takım konusuna da değinerek, "Kendimize güvenelim. Teknik direktör yerli olmalı. Federasyonumuz yerli. Biz onlara güveniyoruz. Teknik direktör de yerli olmalı. Şenol Güneş küstürüldü, ama en başta düşünülmeli." dedi. Bordo - mavili yönetimin

TS'de yönetim otorite kuramadı

Yılmaz Milli Takım konusuna da değinerek, "Kendimize güvenelim. Teknik direktör yerli olmalı. Federasyonumuz yerli. Biz onlara güveniyoruz. Teknik direktör de yerli olmalı. Şenol Güneş küstürüldü, ama en başta düşünülmeli." dedi.

Bordo - mavili yönetimin teknik direktör Hugo Broos'u göndermek için kılıf aradığını iddia eden Yılmaz, Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na yaptığı açıklamada, ''Trabzonspor'da yaşanan Hugo Broos krizini anlayabilmiş değilim. Bizim orada her teknik direktörün üzerine fazla gidiliyor. Bu bir alışkanlık haline geldi. Aslında Türkiye'nin genelinde durum böyle. Her teknik direktörün kuş kondurmasını bekliyoruz. Böyle bir şey yok. Hugo Bross, Belçika'dan alınan 4. teknik adam. Dolayısıyla gelirken Trabzon'u araştırarak gelmiştir. Kırmızı ışıkta geçilip geçilmeyeceğini yeni öğrenmiyorlar. Herhangi bir yeni bilgilendirme yok. Teknik direktörün gönderilmesine kılıf aranıyorsa çok bulunur. Yönetimin daha ılımlı, daha akıllı karar vermesi gerekir.'' dedi.

YÖNETİM KENDİSİNİ SAYDIRIRSA SORUNLARI DA ÇÖZER

Yılmaz, ''Yönetim Kurulu, hep olumsuzluklarla gündeme geliyorsa, nedeni kendilerinde aramaları gerekir.'' diyerek şöyle konuştu;

''Demek ki kulübü kucaklayamıyor. Sorunları çözemiyor. Çalışanların ve futbolcuların üzerinde bir otorite oluşturamıyor. Ya da taraftara güven aşılamıyor. Saha sonuçlarının gelmesi için öncelikle bunları çözmesi gerekir. Kulüp çalışanlarına kendisini saydırması gerekiyor. Çözüm bulduğu anda da bu skandallar son bulacaktır.''

BAŞKAN OLMAM KONUSUNDA BASKI VAR

Başkanlık konusuna da açıklık getiren Mehmet Ali Yılmaz şunları söyledi, ''Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlar aklı başında arkadaşlar, her şeyin farkındalar. Ama ülkemizde yönetmek zordur. Bazen yıkıcı eleştireler de yapılıyor. Bunlardan da etkilenmiş olacaklar. Ara dönemde transfer de yapacaklar. Herhalde düzelir. Düzelmezse de ne olacağı bellidir. Bana başkan olmam konusunda baskı var, ama şu anda iş başında olan bir yönetim var. Bu durumda benim bir onursal başkan olarak şiddetli bir muhalefet yapmam doğru olmaz.''

''Bu yönetim kurulu kongreye gitmek istiyorsa, tek fırsat Aralık'taki mali genel kurul değil. İsterlerse her an olağanüstü kongre kararı alabilirler. Şu andaki tepkiler yeterli değil ki, kongre kararı almıyorlar.'' diyen Yılmaz, ''Mali yapının bozuk olması, şampiyonluk hedefiyle girilen bir sezonda bu alınan sonuçlar, sezonu kayıp sezon olarak değerlendirmemize neden oluyor.'' şeklinde konuştu.

Federasyonun mali bakımdan güçlü olduğunu ama milli takımın başarısız olduğunu vurgulayan Yılmaz şunları söyledi;

''Milli Takım'ın başarısı parayla ilgili değil. Belki de en fazla maddi imkânlara sahip olan federasyon bizim federasyondur. 1992 yılında Bakan olduğum dönemde çıkardığım özerklik yasasıyla Federasyon bir hayli zenginleşmiştir. Yayın ihalesinin yüzde 10'unu alır. Tescil işlemlerini yaparken, gelir alır. Dolayısıyla maddi bakımdan bir eksiğimiz yoktu.

Ama ben, milli takımda Fatih Terim'in olmaması gerektiğini söylemiştim. Onu beğenmediğimden değil. Onun verebileceği motivasyon ve enerji eksik kalacaktı. Kameralarla boğuşacaktı. Nitekim haklı çıktım. Keşke çıkmasaydım.''

Haluk Ulusoy'U ANLAMADIM

Yılmaz, Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy'un açıklamalarına bir anlam veremediğini de belirterek, ''Ben olsaydım Dünya Kupası'na giderdik demiş. Anlamadım. Fatih Terim'in yapamadığı işi o mu yapacaktı. Eğer Fatih hocayla gidecekse olacak olan buydu. Bunun dışında moral motivasyon açısından farklılık getirecekse, böyle olacağını da sanmıyorum. Moral motivasyonu teknik heyet verir, saha kararlarını teknik heyet alır. Fatih Terim açıkladı. "Sorumluluk benimdir" dedi. İstifa etti. Bundan daha dürüst bir davranış olabilir mi?'' diye konuştu.

MİLLİ TAKIMI YERLİ TEKNİK DİREKTÖR ÇALIŞTIRMALI

Eskiden şimdi olduğu kadar çok teknik direktör olmadığını da belirten Yılmaz, ''Şimdi sayı çok arttığı için karar vermek zor olabilir. Yabancı teknik adam çok zorluk çeker. Çünkü Avrupa'nın değişik yerlerinde futbolcularımız var. Bunları bilen, tanıyan yerli teknik direktörün tercih edilmesi daha doğru olur. Kendimize güvenmeliyiz. Federasyonumuza güveniyoruz, onlar yerli.'' dedi.

Şenol Güneş İLK ADAY OLMALI

Şenol Güneş'e yanlış yapıldığını da belirten Yılmaz, ''Hak ettikleri ödenmediği için küstürüldü. Milli Takım teknik direktörü olarak çok büyük bir başarı kazandı. Ama ücret konusunda haksızlığa uğramıştır. Fatih Terim'e para konusunda yanlış yapılmadı. Şenol Güneş, bence Milli Takım teknik direktörlüğü için en başta düşünülmesi gereken bir isim.'' diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler