TS'de yeni tüzük kabul görmedi

Saygı durruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan Genel Kurul Divan Başkanlığını yapan Avukat Cengiz Çebi Genel Kurula 211 delegenin katıldığını açıklamasına karşın sonradan gelenler ile birlikte bu sayı 240 delegeye ulaştı.Tüzük değişikliğ

TS'de yeni tüzük kabul görmedi

Saygı durruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan Genel Kurul Divan Başkanlığını yapan Avukat Cengiz Çebi Genel Kurula 211 delegenin katıldığını açıklamasına karşın sonradan gelenler ile birlikte bu sayı 240 delegeye ulaştı.

Tüzük değişikliği hakkında bir konuşma yapan Trabzonspor Yönetim kurulu üyesi Avukat Ali Sürmen değişen maddeler hakkında delegeleri bilgilendirirken, özellikle Giriş aidatı ve yıllık aidatlar konusundaki 16.madde ve Trabzonspor'a Başkan adayı olabilme şartlarının bulunduğu 69.madde hakkında açıklamalar yaparak bu maddelerin değiştirilmesinin ne derece önemli olduğu doğrultusunda delegeleri ikna edici türden açıklamalarda bulundu.

Divan Başkanı Cengiz Çebi madde madde oylama yapılacak olan Tüzük tadilatında, değişikliklerin gerçekleşebilmesi veya gerçekleşmemesi için salonda bulunan 211 delegenin 3 de 2 sinin oyunu alması gerektiği ve Tüzük Tadilatında bulunan maddeler hakkında Genel Kurul üyelerinin değişiklik veya yeni görüşler doğrultusunda önerge verebilecekleri bu önergelerin verilebilmesi için salounda bulunan 211 delegenin en az %10 unun imzasının bulunmasının gerektiği açıklamasının ardından oylamaya geçildi.

İLK 15 MADDE OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ

Teker teker okunarak oylanan ilk 15 madde Genel Kurulda bulunan Delegelerin hemen hemen tamamı tarafından kabul edilerek değiştirildi.

16.MADDE İÇİN DİVAN BAŞKANLIĞINA ÖNERGE VERİLDİ:

İlk 15 maddenin Tüzük Tadilat Olağanüstü Genel Kurulu'nda oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Üye aidat girişi ve yıllık aidatlar konusunu içeren “Giriş aidatı: Beş yüz liradır. Üyeliğe girişte ve bir kereye özgü olmak üzere alınır.

Yıllık aidat: Yüz yirmi liradır. Yıllık peşin olarak alınır.” Değişikliğinin bulunduğu 16.madde ye önerge verildi.

Divan Başkanlığına verilen önerge “Giriş aidatının 300YTL ve Yıllık üyelik ücretinin 80YTL” olması doğrultusunda görüş bildiren salonda bulunan 211 üyenin en az %10'unun imzasını taşıyordu.

Divan Başkanlığına sunulan bu önergeye yapılan oylama sonucunda salonda bulunan üyelerin 112 si tarafından kabul edilmesine karşın, toplam üyelerin 3 de 2 si olan 141 sayısına ulaşamadığı için kabul edilmedi.

Önergenin kabul edilebilmesi için geçerli oyu alamamasını ardından, Tüzüğün 16.maddesinde bulunan “Giriş aidatı: Beş yüz liradır. Üyeliğe girişte ve bir kereye özgü olmak üzere alınır.

Yıllık aidat: Yüz yirmi liradır. Yıllık peşin olarak alınır.” Değişikliğinin oylamasına geçildi.

Yapılan oylamada delegenin oyunun 101 ini alan bu madde de salonda bulunanların oylarının 3 de 2 sini alamayınca, 16 madde de değişiklik yapılamadı.

16.MADDE ESKİ ŞEKLİ İLE UYGULANACAK

Değiştirilmesi yönünde gerekli delege oyunu alamayan 16 madde bir değişikliğe uğramadı ve eski tüzükte bulunan “Giriş aidatı Yüz Liradır Üyeliğe girişte ve bir kereye özgü olmak üzere alınır.

Yıllık aidat: Yüz yirmi liradır. Yıllık peşin olarak alınır.” Şekli ile uygulanmaya devam edilecek.

TRABZONSPOR YÖNETİM KURULU'NDAN ÖNERGE:

16.maddeye verilen önergenin ardından Trabzonspor Yönetim Kurulu Divan Başkanlığı'na bir önerge vererek, Tüzükte bulunan değişikliklerin madde madde değil Tümü üzerinde oylama yapılması önerisinde bulundu. Divan başkanı tarafından delegenin oyuna sunulan bu madde kabul oyu alarak yürürlüğe girdi.

69.MADDEYE ÖNERGE:

Tüzük Tadilatının 69.maddesinde bulunan “Trabzonspor Başkan adayı olabilmek için Genel kurula katılma hakkı bulunan Divan Kurulu üyeleri birden fazla aday hakkında öneride bulunamazlar”  açıklaması için divan başkanlığına öneri verildi.

Divan başkanı Cengiz Çebi, Trabzonspor Yönetim Kurulu adına Hasan Yener'in verdiği öneride 16.maddeden sonraki maddelerin tümünün birden onaylanması hakkında verilen önerinin delegenin oyuna sunularak kabul edilmesinin ardından,salonda yaşanan tartışmalar neticesinde sadece bu madde için öneri kabul edileceğinin açıklamasının ardından yapılan bu öneride usulü tam yansıtan müracaat olmadığı açıklaması ile öneriyi kabul etmedi.

SÜRMEN'İN ÇABALARI SONUÇ VERMEDİ:

69.maddenin bir bölümünün değiştirilmesi doğrultusunda verilen önerge Divan Başkanlığı tarafından işleme koyulmayınca Yönetim adına Söz alan Avukat Ali Sürmen, 16.madde sonrası için tek oylamada yapılacak değişiklikler için delegelerden destek isteyerek “Trabzonspor'u tüzüksüz bırakmayın” dedi. Bu sözlerine salonda bulunan bazı delegeler “Trabzonspor'un tüzüğü var Tüzüksüz değil” cevabını verdiler.

16.MADDE SONRASI TÜMÜ İLE OYA SUNULDU:

Trabzonspor yönetim kurulunun verdiği ve delege tarafından da kabul edilen önerge doğrultusunda 16.maddenin sonrasındaki değişiklikler için madde madde değil tümü üzerinde oylamaya yaplacağını açıklayarak oylamaya geçildi.

Yapılan oylama sonucunda salonda bulunan 211 delegenin 112 sinin oyunu alan maddeler 211 üyenin 3 de 2 sinin oyunu alamadığı için değiştirilemedi.

İLK 15 MADDE DEĞİŞTİRİLDİ

Trabzonspor'un bugün yapılan Tüzük Tadilat Olağanüstü Genel Kurulu'nda Tüzükte bulunan ilk 15 madde değiştirilerek, diğer maddelerin değiştirilmesi için gerekli çoğunluğa ulaşamayınca, bu maddeler eski tüzükte belirtilen şekilde uygulanmaya devam edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor