TS'de kampın değerlendirmesi

Fanatik Gazetesi yazarı Ergun Ata, Trabzonspor´un Antalya kampını değerlendirdi...Trabzonspor 15 gün süren Antalya Kampında idmanlarda gösterdiği performansı, hazırlık maçlarına taşıyamadı.Trabzonspor, 16. hafta maçları sonunda lige verilen arayı Antalya'

TS'de kampın değerlendirmesi
Fanatik Gazetesi yazarı Ergun Ata, Trabzonspor´un Antalya kampını değerlendirdi...

Trabzonspor 15 gün süren Antalya Kampında idmanlarda gösterdiği performansı, hazırlık maçlarına taşıyamadı.

Trabzonspor, 16. hafta maçları sonunda lige verilen arayı Antalya'da kamp yaparak değerlendirdi. Bordo Mavililerin, erken havlu attıkları Fortis Türkiye Kupası'nda kamp döneminde yapmaları gereken maç da Antalyaspor ile deplasmanda olunca, diğer rakipleri gibi bölmek durumunda kalmadığı kampı 3 aşamalı değerlendirmek gerek.

Yılbaşında futbolcu eşleri de katıldı
İlk bölüm biraz sosyal ağırlıklı gerçekleşti. 3 günlük bu süreçte, yönetici, teknik adam ve futbolculara, yeni yıla birlikte girmeleri için, eş ve çocuklarını kampa getireme izni verildi. Ağırlıklı çalışmalar, futbolcuların genelde ilgi göstermediği bu dönemin ardından 2 Ocak'ta başladı. Bir haftalık ikinci bölüm, antrenman temposunun çok yükseldiği, buna bağlı olarak performansın teknik heyeti memnun edecek düzeyde gerçekleştiği bir süre oldu. Bunda ülkede antrenman bilimi konusunda yeterince donanımlı bir teknik direktöre sahip olmasının rolü tartışmasız büyüktü.

Toplam üç maç oynadılar
Biri resmi ikisi özel 3 maçın yapıldığı son bölüm, kupada üçüncü periyoda denk düşen 6 Ocak tarihindeki Antalyaspor karşılaşmasında futbolcuların maç performansı, yoğunlaştırılmış antrenman temposunun ardından tahmin edildiği gibi düşük gerçekleşti. Bu durum yadırganmadı ama Herenween maçı kafa karıştırdı. Antrenman programının hafifletildiği dönemdeki bu maçın performansı, antrenman performansıyla çelişti. Kaybedilen bu maçın ardından Antalyaspor ile üçüncülük maçı oynandı. Örneğin ilk yapılacak Fenerbahçe maçında 5 ya da 6'sının direkt forma giyemeyeceği isimler ağırlıklı kadro, iyi futbol sergiledi. 3-1'lik skor ve kaçırılan fark bir yana, futbolun gereklerinin üst düzey yerine getirilmesi yüzleri güldürdü.

Yedekler ışık saçtı
Özel ya da iddiasız maçlarda yedek futbolculara şans verilmesi konusu yıllardır tartışılır. Takımın yarısından çoğu yedek ağırlıklı çıkarılır ve sonuç genelde olumsuzluk yaratır. Oysaki, her maçta çekirdek kadrodan en fazla iki yeni isme şans verilerek çıkılan maçta, takımın dengesi bozulmaz, yedekler kendilerini daha çok önemsenmiş hissederek daha üst düzey verimle oynar. Ancak her nedense ülkemizde teknik adamlar genelde ilk uygulamayı tercih ederler. Ersun Yanal da bunu yaptı. Buna karşın son maçta direkt oynayan genç Göksu ile 45 dakika sahada kalan Faty Paty, kendilerine verilen şansı en iyi kullanan futbolcular oldu. Barış, son haftalarda ele geçirdiği formayı çıkarmama azmini sergilerken kampın yıldızıydı. Ceyhun da, bu kadroda artık sürekli, forma giymesi gerektiğini gösterdi. 

GENÇLERİN PERFORMANSI

Göksu
Stili yeni bir Gökdeniz doğuyor izlenimini verdi. Kısa boyuyla tıpkı Trabzonspor'un eski yıldızını andırıyor. PAF Takımda ileri ikilinin arkasında 16 maçlık periyodun gol kralı oldu. A Takıma çağrıldığında “erken mi acaba!” kuşkularını doğurmadı değil. Ama o erken olmadığını gösterdi. Son Antalyaspor maçında alt yapıdan gelen bir genç gibi değil, takımın eski elemanı gibi oynadı. 

Barış
Geçen sezonki performansıyla umut veren Barış'taki inanılmaz düşüş, zaman zaman kendisini 18'in dışında bile bıraktı. Ancak, son haftalarda kendini toparlayarak kısa aralıklarla da olsa formasına kavuşan Barış, en arzulu çalışanlarından biri olarak kampın yıldızı oldu. Barış oynadığı maçlarda da takımının lokomotifi oldu. Belli ki Barış, kaptığı formayı geri bırakmak niyetinde değil.

Faty Papy
Kampa katıldığı günlerde kendine insan hakları savunucularını harekete geçirmesi gereken bir hakaret yapıldı. Ceplerine yemek doldurduğu iddiası kendine tercüme edildiğinde sadece güldü. İyi çalıştı. Dikkat ettik, topa iki kez vurmamaya özen gösteriyor. Buluştuğu anda hem de çok doğru yerlere kullanıyor. Alan boşaltıyor, adam eksiltiyor. Eğer biraz daha güç kazanırsa Göksu ile birlikte en iyi transfer olur.

ESKİLERİN PERFORMANSI
Colman

Arjantinli oyuncu, takımının 10 numara sıkıntısını çözecek kapasitede olduğunu, hem kamp hem de maç performansıyla gösterdi. Attığı milimetrik paslar göz kamaştırdı. Giderek çok daha verimli olacağı sinyalinin zaten veriyordu ama kendinden bir kayıp sezon beklenmiyordu değil. O bu süreyi yarım sezona çekti, üstelik geçen 16 hafta da çok kayıp sayılmazdı.

Ceyhun
Kupa maçında Antalyaspor'a iki gol attı.  Bu goller bir yana, antrenmanların en çok çalışanı unvanını hakkıyla elde etti. Tek eksiği deneyimsizlik, ilk 16 maçta şans bulamadığı için bu açığını kapatamadı. Buna karşın yılmayıp antrenman performansını artırması, o formayı ne kadar çok istediğinin göstergesi oldu.

Yattara
Eğer bir yerde Yattara varsa oraya damgasını kesin o vurur. Antalya'da da öyle oldu. Gençleri himayesine aldı. Çok çalıştı ve söz verdi: İlk bölümde eksik bıraktığın işi 17. maçtan itibaren tamamlayacağım. Bu döneme Yattara imzasını atacağım. Gerçekten de Gineli oyuncu verdiği sözü tutacağını gösteren bir performans sergiledi. Hiç antrenman kaçırmadı. Hırsını gençlere de aşıladı.

Kampın olayı
Antalya kampına damgasını vuran olay kuşkusuz Yusuf'un Beşiktaş'a transferi oldu. Trabzonspor taraftarlarınca kerhen benimsenen Yusuf'un Teknik Direktör Ersun Yanal tarafından çok istendiği için transferi gündeme geldi. İmza aşamasına getirdikleri bir futbolcuyu rakiplerine kaptırmak tabi ki yönetimin puanını eksiltti. Ama bu noktada ardı sıra gerçekleşen olaylar, gerek Yusuf'un profesyonellikle ilgili, gerekse Bursaspor ve Beşiktaş'ın, sportif ve ticari etik değerlere bakış açılarını tartışılır duruma getirdi. Bir de Ersun Yanal'ınkini ... Yanal, yönetiminin tamamen tersi bir tavır takınarak, işi profesyonellikle sınırlı tutup kafa karıştırdı. Oysaki hemen herkesle birebir değerlendirmelerinin, Yusuf'un bulunduğu ortam da dahil olmak üzere çok farklı olduğu biliniyor. Bu da profesyonelliğin bir kuralı olsa gerek!

Hayal kırıklığı
Başkan Sadri Şener, sezon başında, “Transferler kampa yetişecek” demiş ve rekor bir harcamayla transferleri gerçekleştirip sözünü yerine getirmişti. Trabzonspor taraftarı, artık herkesin kabul ettiği alternatif bir oyun kurucu ve sol dış oyuncusu ihtiyacının kamp süresince gerçekleştirilememesi nedeniyle hayal kırıklığı yaşadı. Ancak Sadri Şener'in yakın çevresine, bu durumun geçici olduğunu, alınacak bir ya da iki oyuncunun camiayı yeniden hareketlendireceğini söylediği de biliniyor. Bizden duyurması!

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor