TS'de hedef Şampiyonlar ligi
Trabzonspor Eskişehir deplesmanından 5-2 lik galibiyetle dönerken, lig lideri Beşiktaş ve ikinci Sivasspor'da haftayı 3 puanla tamamladılar.
Beşiktaş'un Galatasaray karşısında aldığı 3 puan sonucunda şampiyonluk şansını büyük matematiksel olarak kaybetmemesine rağmen mucizelere bağlayan Trabzonspor'da tek hedef Şampiyonlar ligi.
Süper ligin son haftasında deplesmanda Denizlispor ile karşılaşacak olan lide Beşiktaş Galatasaray karşısında aldığı 2-1 lik galibiyet sonrasında puanını 68' averajı +29 olurken, sivasspor Beşiktaş'ı 66 puan ve +27 averajla takip ediyor.
Trabzonspor Eskişehirspor karşılaşması sonucunda puanını 65'e yükseltirken averajı +21.
Beşiktaş'ın Denizli'de 3 puan kaybetmesi ve Sivasspor'un Galatasaray deplesmanın'da olası beraberlik ve mağlubiyetle ayrılacak olması varsayımına karşı, Trabzonspor'un şampiyon olabilmesi için son hafta kendi sahasında Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmadan averajı kapatacak farklı galibiyetle ayrılması gerekiyor.
2008-2009 Sezonunda şampiyonluk umutlarını çok büyük oranda kaybeden Trabzonspor'da tek hedef şampiyonlar ligi.
Süper lig'in 34.haftasında kendi sahasında karşılaşacak olan Trabzonspor'da gözler Avni Aker'de kulaklar Galatasaray-Sivasspor karşılaşmasında olacak.
Galatasaray_sivasspor karşılaşmasının beraberlikle veya Galatasaray'ın galibiyeti ile sonuçlanması halinde Trabzonspor'un Fenerbahçe karşısında alacağı 3 puan ligi 2 olarak tamamlamasını sağlayacak ve Trabzonspor Şampiyonlar ligi vizesi almaya hak kazanacak.

