TS'de Futbolcu İhracatı Sürüyor

Trabzonspor, geçen sezon başından bu yana 2 İspanya, 1 Rusya, 1 Almanya ve 1 Portekiz kulübüne olmak üzere 5 yabancı kulübe futbolcu verdi.Bordo-mavili kulübün yönetim kurulu, ilk olarak geçen sezon başında Rusya'nın Zenit Petersburg Kulübü'ne golcü oyunc

TS'de Futbolcu İhracatı Sürüyor

Trabzonspor, geçen sezon başından bu yana 2 İspanya, 1 Rusya, 1 Almanya ve 1 Portekiz kulübüne olmak üzere 5 yabancı kulübe futbolcu verdi.

Bordo-mavili kulübün yönetim kurulu, ilk olarak geçen sezon başında Rusya'nın Zenit Petersburg Kulübü'ne golcü oyuncusu Fatih Tekke'nin satışını 7 milyon 400 bin avro gibi rekor bir ücretle gerçekleştirdi.

Geçen sezon devre arasında Almanya'nın Wolfsburg Kulübü'nün bordo-mavili takımın Brezilyalı oyuncu Marcelinho'ya talip olmasının ardından görüşmelere başlandı. Bordo-mavili kulüp, bu futbolcuyu da 2 milyon 750 bin Avro'ya Wolfsburg Kulübü'ne verdi.

Brezilya'nın İnternacional Kulübü'nde kiralık olarak forma giydikten sonra Trabzonspor'a dönen, ancak bordo-mavili takımda oynamak istemediğini açıklayan Fabiano Eller de İspanya'nın Atletico Madrid Kulubü'ne 1 milyon Avro'ya satıldı.

Bu sezon başında Milan Stepanov'un, Portekiz'in ünlü kulübü Porto'ya transferi 3 milyon 500 bin Avro'ya gerçekleşti.

Karadeniz kulübü, son olarak da golcü oyuncusu Ersen Martin'i İspanya'nın Recreativo Huelva Kulübü'ne 1 milyon dolara (yaklaşık 750 bin avro) verdi.
Fatih Tekke, Marcelinho, Fabiano Eller, Milan Stepanov ve Ersen Martin'in transferinden bordo-mavili kulübün kasasına toplam 15 milyon 400 bin avro girmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor