TS'de 5 Aralık'ta seçim olur mu?

Beşiktaş karşılaşmasının ardından Trabzonspor Yönetimine gösterilen tepkiler ve seçim yapılması için sıkıştıran muhalefet başkan Şener'i kızdırdı.

TS'de 5 Aralık'ta seçim olur mu?

Trabzonspor Başkanı Şener dün yaptığı açıklamada Olağan Genel Kurul'a seçim maddesi koydurmayı düşünmediklerini belirtti. Şener, "Seçim maddesi koydurmak isteyenler bu beklentilerinin nedenini söylerlerse iyi olur. Keyfi olsun diye seçim yapılmaz. Bir ihtiyaçtan yapılır. Şu anda ben böyle bir ihtiyaç görmüyorum. İllaki seçim yapmak isteyenler var ise bunun belli bir maddeleri var. İmza toplayabilirler, meraklısı var ise yapılır. Taliplisi var ise yaparlar” dedi.

İmzalar Toplanıyor İddiası:

Sadri Şener'in dün yaptığı açıklamanın ardından dün akşam saatlerinde muhalefet kanadından bazı isimlerin kongre üyelerinden imza toplama kampanyası başlattıkları söylentisi gündeme düştü.

İmzalar 5 Aralık Kongresine etki etmez:

Bilindiği gibi Trabzonspor Kulübü 5-Aralık'ta Olağan Mali Genel Kurulu'nu yapacak. Bu Mali Genel Kurula sadece Trabzonspor Yönetim Kurulu isterse “Seçim” maddesi ekleyebilir. Bunun dışında toplanan imzalar, Tüzük gereği Olağan Mali Genel Kurul'un seçimli yapılabilmesine imkan tanımıyor.

Ancak, Dernekler Kanununun 75.maddesine göre, Kongrede oy kullanma hakkına sahip 5300 üyenin 1/5 inin (1060 imza) 5 Aralık'tan sonra toplamış olduğu imzalar Trabzonspor'u bir ay içerisinde seçime götürür.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler